Kuka voisi kellot seisauttaa

Taitaa olla yleinen ongelma tänä kesänä, että otetaan matkustelussa, juhlinnassa ja vierailuissa menetettyä takaisia ja niin ihanaa kuin se onkin, niin tuntuu, että elämä menee nyt pikakelauksella. Itse havahduin, että normikesäloma olisi jo loppunut, onneksi sain vaihtaa lomarahat vapaaksi. Pari pientä remppajuttua ehditään ehkä juuri ja juuri tehdä loppuloman aikana ja mattopesut ja ikkunoiden pesut saadaan toivottavasti edes alkuun. Suppilautojakaan ei ole vielä täytetty, tosin ainoan helleviikon vietimme Norjassa vesiputouksia ihaillen ja patikoiden, joten ei niille ole oikein keliäkään ollut.

  

Puutarhassa ehdin silti jostain syystä puuhailla lähes joka päivä 🙂. Tänään saapuu Kekkilältä lähetys ja pääsen miettimään Avoimet puutarhat -päivän Kekkilän tuote-esittelyä, johon tulin valituksi. Luvassa taitaa olla kohtalainen urakka, mutta saan vihdoinkin katettua istutusten alusia kosteuden säilyttämiseksi ja rikkaruohojen taltuttamiseksi ja viimeisteltyä viimesyksyisen hyötytarhan. Niistä kuvia tuonnempana. Eilen sain käännettyä kompostit ja niiden tilanne olikin parempi kuin kuvittelin. Olen laiskana heittänyt sinne perennojen varret katkomatta ja lapion kokoisia ruoholauttoja ja syksyllä jättimäärän lehtiä, mutta sain silti aika helposti talikolla käännettyä ja tulossa on hyvää multaa. On aina tosi hienoa, kun komposteista tai kompostorista saa itse tehtyä multaa kottarikaupalla eikä tarvitse säkeissä ostaa.

Yksi puutarhaprojektikin olisi mielessä, mutta se taitaa jäädä ensi kesään, ellei sitten syksyllä tule innostuttua. Vähän lisää kulkuväyliä ja laattakiveystä kaipaisin. Nyt on työn alla ollut kukkineiden perennojen siistimistä. Elättelen vähän toiveita, että saisin jatkettua kukinta-aikaa ja ehkä pientä uudelleenkukintaakin sen ansiosta. Siitä tuo kompostien kääntelykin lähti ja nyt leikkelin varretkin palasiksi. Lehtokotiloiden keräys työllistää myös ihan kiitettävästi, mistähän niitä vuokra-ankkoja saisi tuohon puuhaan ja osaavatkohan siivosti kaivella kotiloiden munat maasta vai meneeköhän istutukset mukana? Hyvä idea joka tapauksessa nuo viokrattavat ankkapartiot 😄.

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *