Lempikukkani

D8B57822-E181-4A50-AE48-30C8339919A6.jpg

Valitessani kuvia Instagramiin olen huomannut tarvetta selittää, mistä päin pihaa kuva on otettu. Että ei tämä ole tuo sama paikka, mistä juuri laitoin kuvan, vaan tämä on ihan toiselta puolelta pihaa. Johtuu siitä, että lempikukat ovat pikkuhiljaa päätyneet joka puolelle pihaa ja lähikuvista en ole aina itsekään varma, että mistäs se onkaan otettu. Ajattelin listata tähän oman pihan lempikukkani, paljon on toki sellaisiakin, joista vielä haaveilen tai joiden kanssa olen jo luovuttanut eikä niitä siis meiltä löydy.

1. Kuunliljat

Lähinnä kirjavalehtiset, mutta on meillä paljon myös vihreitä. Kuunliljoilla saa tyylikkään, helppohoitoisen ja edullisen pihan. Kasveja on helppo jakaa eivätkä rikkaruohot pärjää niille.

2. Viiruhelpi

Vihreävalkoinen ripauksella pinkkiä nyt vain on ihan vastustamattoman kaunis ja helppo, kunhan ei pääse valtaamaan koko pihaa.

3. Pioni

Tämä nyt ei selittelyjä kaipaa, kaikki rakastavat pioneja.

4. Jaloangervo

Helppohoitoinen niinkuin kaikki listani kasvit ja helposti lisättävissä jakamalla. Ihanista väreistä ja eri korkuisista lajikkeista saa näyttäviä loppukesän yhdistelmiä.

5. Konnantatar

Minulle vielä melko uusi tuttavuus, mutta ehdottomasti jo yksi suosikeistani kukan muodon vuoksi.

6. Akileija

Ihanat kukkamuodot ja -värit ja aina yllätyksiä ja tämän helpompaa kasvia ei olekaan.

7. Kotkansiipisaniainen

Ihan huippuihana kasvi varjoisaan ja kosteaan, talvehti pienessä purkissa parvekkeellakin suojaamattomana.

8. Tähtiputki

Tämä taisi olla muotikukka pari vuotta sitten ja minäkin innostuin sitä siemenestä kasvattamaan ja nyt sitä on joka paikassa, vähän jo mietin, että tuliko innostuttua liikaa, mutta onhan tämä ihana.

9. Varjolilja

Tästä olen aina haaveillut ja kuinka ollakaan löysin muutaman omasta ojasta, ihan käsittämätön tuuri. Ja viime vuonna sain vielä kaverilta pieniä sipuleita, joista parissa on jo nuppujakin. Ehdottomasti ihanin lilja.

10. Hämyvuokko.

Oikeastaan tähän kävisi kaikki valkoiset ja vaaleanpunaiset vuokot, mutta valittakoon nyt tämä harvinaisin.

Laitoin tähän nyt kuvakollaasin vain niistä, jotka ovat tällä hetkellä parhaimmillaan. Kaikista löytyy kuvia sanaston kautta ja tähtiputkesta voisin tehdä vaikka oman jutunkin viikonloppuna.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *