Lisää ikivihreitä

Kädet on kuin santapaperia ja täynnä haavoja pitkän viikonlopun ylenpalttisesta puutarhassa puuhailusta. Tai puutarhoissa, sillä myös omien vanhempien ja anopin pihoja piti käydä vähän fiksailemassa.

Oman pihan takaosa sai kokonaan uuden ilmeen, kun siirrettiin sieltä suuri mustaherukkapensas ja jokin naapurista levinnyt puu muualle. Herukka muutti takaisin samoille huudeille, kuin mistä oli alunperin siirretty, eli muiden marjapensaiden luokse. Tuo olikin sille aivan liian varjoinen paikka. Uusistakin kasveista moni tykkäisi varjoisasta keväästä ja aurinkoisesta kesästä, mutta sen sijaan saavat aurinkoisen kevään ja varjoisan kesän. Keskimäärin hyvin siis.

Siirsin tilalle myös yhden oman tuijan ja kanadanhemlokin. Jälkimmäinen muutti jo toisen kerran, mikä ei ole kovin fiksua, kun on meidän oloissamme arka, mutta uusi paikka on kyllä parempi. Ei tosin mahdu siinäkään suureksi kasvamaan, mutta se on sen ajan murhe. Tilalle siirsin yhden itse kasvattamani ja leikkaamani metsäkuusen.

Edellisten kaveriksi ostin pallotuijien kääpiömuotoa, Danicaa ja kellertävää versiota Golden Globea. Yhden pinkin, tuuhean, pienen ja kestävän alppiruusun halusin myös ja lajikkeeksi valikoitui lopulta Royal Candy. Lisäksi ostoskoriin päätyi yksi uusi puksipuu ja kolme ilmeisesti serbiankuusen kääpiömuoto Karelia. Erilaisia viime syksyn alennusmyynnistä hankittuja pikkukatajia odotti myös loppusijoituspaikkaa, joten vähän piti istutusalueita taas laajennella, että kaikki sopivat. Mies totesi, että eipähän tarvitse tuonne pihan takaosaan enää ruohonleikkurin kanssa mennä, ruohikon ala pienenee meillä kuin pyy maailmanlopun edellä nyt, kun lapset ovat aikuisia eikä tilaa pallopeleille ja tramboliinille enää tarvita. Ja itsellä on olo kuin karkkikaupassa, kun tiedän, että voin laajennella istutusalueita mielin määrin. Vähän haaveilen kuorikatteesta koko marjatarhassa ja sorapohjasta kasvihuoneen sivuilla ja takana. Toistaiseksi en ole löytänyt kaunista, edullista ja toimivaa tapaa tehdä pitkiä rajauksia eri maamassojen välille, joten nuo suunnitelmat saavat vielä odottaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *