Lomalla

Pari viikkoa on vierähtänyt miehen kanssa kaksin kesälomalla ja tunnustettakoon, että muutamakin viesti on lähtenyt molemmille pojille. Toiselle huolesta koronan jyllätessä varuskunnassa ja toiselle erinäisistä hoitamattomista asioista, kuten nimikyltistä postilaatikkoon (kohta tulee vuosi täyteen).  Oi tuota nuoruuden huolettomuutta!

Muuten ollaan hämmästelty, miten vähän pitää ostaa ja laittaa ruokaa. Eilenkin jäin ihan pöllämystyneenä katsomaan riisikattilaa miehen laitettua ruokaa, kun se oli niin tyhjä ja silti riitti oikein hyvin. Lisäksi ruoka-aikaan ei tarvitse olla kotona, vaan syödä voi mitä ja missä vain. Ollaankin ruokailtu mm. Tampereella Keskustorin terassilla, Pirkkalassa Sankilan kartanossa ja Helsingissä Gilletissä ja Vallisaaressa. Helsinki Biennaale oli ehkä vähän liian modernia taidetta meidän makuun, mutta paikka oli hieno. Muutenkin leikittiin turistia ja käytiin mm. tuomiokirkossa ja temppeliaukion kirkossa.

Kotona ollaan muiden tapaan kärvistelty kuumuuden ja kuivuuden takia, yksi yö nukuttiin kellarikerroksessa, mutta sitten onneksi jo yöt vähän viilenivätkin ja nyt makoilen terassilla torkkupeiton alla ja palelen. Mieluummin olisin kyllä ottanut sateen kuin tuulen ja kylmyyden, onneksi kaivossa riittää vettä istutuksille, enkä juuri hankkinut tai kasvattanut kesäkukkia.

Meidän pihan komein pensas on suuri mustilanhortensia, joka kukkii paraikaa, samoin jaloangervot, värimintut, liljat ja saippuakukat. Kärhöistä vain Valge Daam menestyy kunnolla ja se kukkii tänä vuonna kuukautta normaalia aiemmin. Sen varret talvehtivat ensimmäistä kertaa alaslaskettuina lumipeitteen alla. Tänään poistettiin omenapuista vesiversot, luumupuusta kuivuneet oksat ja rautatienomenapuuta karsin reilulla kädellä. Kasvaa aina niin tiheäksi, että alla kasvavat kasvit eivät saa valoa eikä vettä, vaikka sitä sadetta saataisiinkin. Lumipalloheisi syötiin kaljuksi jo toisen kerran tänä kesänä, ehkä sitä ei edes kannata yrittää pelastaa. Kasvaa muutenkin ahtaassa paikassa hevoskastanjan alla, taidan istuttaa sen tilalle kuunliljoja.

Väriminttu ja saippuakukka

Kärhö ’Valge Daam’
Jaloangervo
Mustilanhortensia

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *