Luukku 8: kaunis salaatti

Kuva on huono, ilman jalustaa liian vähässä valossa näppäisty. Mutta laitan silti jakoon, josko joku saisi inspiraation vaikka joulupöydän salaatin koristeluun. Pienellä piparimuotilla voi muotoilla esim. persimonin (tässä), keitetyn punajuuren tai ison porkkanan tai leipäjuuston. Aikaa menee minuutti enemmän kuin kuutioiksi pilkkoessa ja vähän jää reunoja naposteltavaksi, mutta kannattaa ehdottomasti. Välillä tuntuu, että itse panostan enemmän ulkonäköön kuin makuun, parasta tietysti olisi, jos molemmat natsaisivat, kuten mielestäni tässä. Persimon on pelkältään syötynä ehkä hieman liian makea, mutta salaattiin pieninä määrinä sopii erittäin hyvin. Liian kypsää ei kannata hankkia, koska sisukseen tulee helposti ruskeita läikkiä, liian raakaa en ole koskaan onnistunut ostamaan, mutta se ei varmaan ole hyvä juttu maun kannalta. Jos pöydässä ei olisi ollut lapsia, olisin varmaan tehnyt balsamicopohjaisella jäykähköllä kastikkeella tähän tummia raitoja… Ja muut ainesosat ovat paria erilaista salaattia, basilikaa, luumutomaatteja, kurkkua ja mozzarellaa.

salaatti.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma