Mullanvaihtoaika

Vihreitä unelmia

On aika vaihtaa huonekasvien mullat. Teoriassa voisi riittää, että ostaa yhden uuden ruukun suurimmalle kasville ja kierrättää muut pykälää suurempaan. Ihan näin se ei kyllä käytännössä ainakaan minulla mene, mutta ruukunvaihdossa ei silti kannata yrittää oikaista kerralla mahdollisimman suureen ruukkuun, kasvit eivät siitä tykkää, vaikka niin voisi kuvitella.

Suurin limoviikunani on jo niin suuressa ruukussa, että suurempaa ei järkevästi löydy, joten se saa vain uutta pintamultaa. Jättimäinen traakkipuu taas on tosi pienessä ruukussa, josta se kuulemma tykkää, mutta hiukan suurempaan sekin on siirrettävä, se on vielä tekemättä eikä onnistu ilman apua.

Kuvien kultaimarteen ostin heräteostoksena kukkamultaostoksilla, ihastuin sen upean harmaanvihreään lehdistöön. Tänään huomasin myös ihanan yllätyksen, ensimmäisen kuvan taustalla näkyvä köynnös on tehnyt ensimmäisen nuppunsa. Toivoisin sen olevan kärsimyskukka, mutta en ole ihan varma. Myös kiinanruusu on nupulla, viherkasvit selvästi elävät päivän pituuden mukaan, sillä ulkona ei ole keväästä tietoakaan. Laitoin Instagram storiesiin juuri videon meidän pihasta, on nähtävissä vuorokauden ajan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.