Musta vaja ja töihinpaluu

Kesäloman alkaessa kääntyä loppua kohti otettiin pihavajan remppa työn alle. Tarkoitus oli uusia katto, mutta homma vähän laajeni ja lopulta kärrättiin polttopuut saunanterassille ja uusittiin myös lattia ja perustukset ja maalattiin mustaksi.

Ja kun mies pääsi vauhtiin, niin nikkaroi mulle vajan taakse vielä kunnollisen puuhapisteen. Pieni seinäkasvihuone muutti sen tieltä pihan toiseen peränurkkaan, jossa odottaa vielä takaseinän rakentamista. Vähän kävi jo mielessä, josko joskus rakennettaisiin pieni eläkepäivien talo, sen verran hyvin sujui tiimityö ja nikkarointi on kyllä kivaa ja lopputulos niin palkitseva.

Koko kesän olen etsinyt aurinkokennovalosarjaa omenapuiden alle ja nyt kun illat ovat pimentyneet, päätin tehdä sellaisen itse, kun meiltäpäin ei valmista löytynyt. Ostin koko laatikollisen (12 kpl) Airamin yksittäisiä lamppuja ja ripustin ne narulla ketjuksi. Eihän ne hirveästi varsinaisesti valaise, mutta ovat kivannäköiset ihan näin valoisallakin.

Helle ja kamala kuivuus loppuivat lopulta tällä viikolla ja sen jälkeen on meillä saatukin vettä sitten oikein kunnolla. Pääosin kasvit kiittävät, joskin jotkut kukat ovat laonneet ja tähtiputket leikkasinkin kaikki maljakkoon. Kukinta oli muutenkin jo lopuillaan enkä halua siementaimia joka paikkaan.

Mustilanhortensiaa vähän tuin, kun on aivan täynnä kukkia ja pelkäsin, että saattaa vallan revetä. Dahliat eivät onneksi ole vielä täydessä kukassa ja niiden kukintaa innolla odotan. Aiemmin ovat kasvaneet purkeissa ja nyt maassa kasvavat huomattavasti paremmin.

Tänään merkitsin villalangoilla liljat, jotta osaan ryhmitellä niitä vähän paremmin. Lidl:stä ostetutuista sipuleista kasvoi tosi erilaisia, mutta komeita liljoja ja muutama vuosi sitten puutarhamessuilta ostetut liljat ovat myös nättejä, mutta niistä osa on oransseja, mikä ei ole lempivärejäni. Onneksi sävy on vaalea. Vain uusimman penkin liljat ovat vielä kukkimatta, luulisin, että ovat valkoisia, mutta ihan varma en ole :).

Huomenna puutarhailu siirtyy auttamatta taka-alalle, kun kuuden viikon loma päättyy ja päivät täyttyvät taas tietojärjestelmien kehittämisestä. Nyt on varmaan selvitettävä, käykö tie aamulla toimistolle vai esikoisen huoneen työpisteelle. Haikealta tuntuu, mutta toisaalta sään muutos helpottaa töihinpaluuta.

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *