Nopeat juhlatarjottavat ja vinkki tasaiseen täytekakkuun
Täytekakku on yksi helpoimpia leivottavia ja osaan tehdä sen ilman ohjetta. Tänään kuitenkin arvoin, monenko munan pohjan tekisin ja päätin tarkistaa riittävyyden vanhasta luottokeittokirjastani. Luin ensimmäistä kertaa koko kakkuohjeen ja löysin yhden nerokkaan vinkin. Kakkupohjaa leikatessa osista ei aina tule ihan tasapaksuja, vaan toisesta reunasta saattaa tulla paksumpi kuin toisesta. Pohjia siirrellessä ne eivät asetu samaan kohtaan, jolloin kakusta tulee kalteva. Olen sitten laittanut matalampaan kohtaan enemmän täytettä ja hätätapauksessa litistänyt kakkua päältä tasaiseksi. Keittokirjassa oli nerokas ratkaisu ongelmaan: pohjaan laitetaan päällekkäin kolme hammastikkua, joilla osat kohdistetaan. Miten yksinkertaisen nerokasta, fiksumpi olisi voinut keksiä tämän ihan ilman ohjettakin 🙂 Tämä on sellainen 10 minuutin kakku, 5 minuuttia taikinan tekoon ja 5 kasaamiseen (+paisto, jonka aikana puetaan ja meikataan). Kostutus omenamehulla, sisään vadelmahilloa ja vaniljavaahtoa, päälle vaniljavaahtoa ja muutama kaupan marenki. Uudelleensyttyvät kynttilät ja muutama koristetikku. Sopii hätäiselle leipurille ja yllätysvieraille.
Viimeisen kuvan vaahtokarkit on kastettu mikrossa sulatettuun suklaaseen ja suolapähkinärouheeseen ja koristeltu sokerisydämin. Aikaa tähän kului n. 3 minuuttia, mikä oli suurinpiirtein sama aika, jossa ne myös syötiin 🙂
Tarjoilut sopisivat ulkonäkönsä puolesta parhaiten pienen tytön synttäreille tai ristiäisiin, meillä niillä juhlittiin mopoikään tullutta esikoispoikaa, joka ei enää kakun ulkonäöstä piittaa.