Ostoksilla

Meille muutti eilen uusia tummalehtisiä kasveja ja pieniä hortensioita ihan suunnitelmien mukaisesti. Päädyin kahteen pieneen syyshortensiaan ja yhteen pieneen purppuraheisiangervoon. Ostin myös yhden tumman keijunkukan, jolle löysin kasvuvyöhykkeet vasta tänään, muuten olisin voinut hankkia niitä useammankin. Parillinen määrä kasveja näyttää luonnottomalta, mutta tuossa sivupihalla oli jo valmiina yksi syyshortensia, joten nyt niitä on yhteensä kolme

Syyshortensioiden lajike on pikkuinen Bobo ja purppuraheisiangervon Little Angel. Keijunkukka on Black beauty. Keijunkukkia käytetään paljon syysruukkuistutuksissa, koska niissä on kauniit lehtimuodot ja hienoja värejä. Siksi niitä on nyt paljon tarjolla. Itse istutin kasvin kuitenkin kukkamaahan Little lime -hortensian juurelle samaan penkkiin kuin Little Angelin.

Heräteostoksena hankin pikkuruisen syklaamin, joka voisi ehkä suojattuna talvehtia. Olen kyllä epäileväinen ja taimistokin kokeilee talvettamista vasta ensimmäistä kertaa, mutta riski ei ollut montaa euroa. Kukkasipuleitakin vähän hypistelin, mutta vielä en niitä hankkinut.

Kuvia upeasta Pinsiön taimiston näyttelypuutarhasta löytyy eiliseltä Instagramista.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *