Ovatko viherpeukalot muita onnellisempia?

Vihreitä unelmia

Vuosikausia vanhat keijunmekon siemeneni ovat itäneet. Samoin amppelitomaatit ja pari koe-erää riippapetuniaa. Mietin taas aamulla nämä aarteet havaittuani, että miten niin pienestä voi olla niin onnellinen ja ovatkohan viherpeukalot yleisesti ottaen onnellisempia ihmisiä kuin muut ihmiset? Tiedän jo etukäteen, että läheskään kaikki kylvöt eivät muutu upeaksi kukkamereksi tai valtavaksi sadoksi, mutta sekään ei haittaa. Matkanteko on yhtä ihanaa kuin perillepääsy. Hiihtoloman vietosta kotona iloitsin jo etukäteen paljolti sen vuoksi, että kerrankin voin ryhtyä kylvöpuuhiin jo ennen lomaa ja sen aikana. Räntäsade ei haittaa yhtään. Tykkään muutenkin kaikesta kauniista ja olen ollut ihan superonnellinen, kun töissä tehtiin keittiöremppa. Moni arvosteli moista rahantuhlausta, osalle asia oli täysin yhdentekevä, mutta minä iloitsen joka kerta työpaikan oven avatessani ja nähdessäni upouuden kahvihuoneen. Loman jälkeen aion siivota ja sisustaa työhuoneeni kevääseen.

Olkkari on meillä valoisin paikka ja siitä aiheutuu dilemma viljelmien ja estetiikan välillä. Usein olen kääntänyt sohvan ikkunan eteen ja piilottanut purkkiarmeijan sohvan taakse, mutta silloin kasvun ihaileminen on hankalaa. Tänä vuonna päätin tehdä kylvöksistä sisustuselementin ja tuoda terassin kenkätelineinä toimivat vanhat puulaatikot ikkunoiden eteen. Suunnitelmissa on ollut myös virittää jonkinnäköinen tilapäinen taso lecaharkkojen tai betonista valettujen pienien kuutioiden päälle, mutta moista en ole vielä saanut aikaiseksi, joten tämä saa kelvata.

 

Kommentit

barbajovis (Ei varmistettu) http://jupiterinparta.net

Kiva idea käyttää kauniita kuppeja kylvöastioina. Sillä tottahan se on, että kylvökset ovat yleensä aika... no, epäesteettisiä, niitä suloisia pieniä taimia lukuunottamatta.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kyllä, viherpiiperöt ovat onnellisia ihmisiä! Siitä on nimittäin tutkimukseen perustuvaa tietoakin olemassa: kosketus multaan parantaa ja kasvun katselu sekä sen mahdollistaminen vakauttavat mieltä. Mutta mitä siitä tiedosta, kun voi todistaa sen mielenterveysvaikutuksen ihan omien silmien takana.

Itse olen muuten piilottanut kylvöksiä sohvan taakse silityslaudan päälle. Jos malli on sopiva, sen korkeuden saa säädettyä juuri oikeaksi piilossa pysymiseen. Kirpparilta vaan bongailemaan!

maikku67
Vihreitä unelmia

Haa, arvasin, toivottavasti tuota tietoa hyödynnetään jossain! Silityslauta on hyvä idea, meillä yksi onkin varastossa, mutta taidan itse tänä keväänä säilyttää mahdollisuuden makoilla sohvalla ulos katsellen, sekin on ihanan rentouttavaa. Varsinkin, jos tästä tulee niin aikainen kevät kuin nyt näyttää :)

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Aikainen jossain, vähemmän aikainen toisaalla. Meillä on lunta vielä niin, että puolet marjapensaista on peittyneenä lumeen. Sitä en toki sano, että niiden oksat olisivat täysin pystyssä, mutta ainakin on neljäkymmentä senttiä lunta niskassa. Hetken sitä sulattelee, paitsi jos helteen pukkaa :)

maikku67
Vihreitä unelmia

No onhan sitä lunta vielä reilusti meilläkin, mutta seinänvierustalla näkyy jo lemmikin taimia ja etupihan kiveys on osin sulanut, eikös silloin ole jo melkein kevät :)

Kommentoi