Pääsiäismenu
Kerrankin voin antaa menu- ja kattausvinkkejä etukäteen. Meillä nimittäin päätettiin viettää pääsiäistä viikko etuajassa, kun saatiin pitkästä aikaa esikoinen kotiin eikä luvannut pääsiäiseksi tulla. Pakkasessa on kavereiden kanssa puoliksi hankittu karitsa, josta pääruuaksi valikoitui lampaanviulu, johon upotettiin paljon valkosipulia ja rosmariininoksia ja jonka pintaan hierottiin suolaa ja paistettiin paistopussissa pari tuntia.
Viulun lisäkkeenä oli uunipellillä kuorineen paistettuja perunanpuolikkaita, terttutomaatteja ja keitettyä varsiparsaa. Kyytipojaksi mies keitteli punaviinikastikkeen. Minttuhyytelön laitoin tarjolle puolikkaissa munankuorissa.
Ennen karitsan paistoa leivottiin pojan kanssa. Ensin joululimpun leivonnasta jääneistä aineista saaristolaisleipää, joka on niin hyvää, että poika vei yhden mennessään. Sitten amerikkalainen juustokakku passionhedelmäkastikkeella. Koska passionhedelmän kuoret olivat niin kauniit, niin täytin ne mämmillä ja pursotin päälle kermavaahtoa pikkuruisiksi jälkiruuiksi. Kuorenpuolikkaat vielä munakuppeihin ja avot, mämmistäkin saatu juhlava jälkkäri. Itse en ole koskaan syönyt mämmiä, mutta miehen mieliksi söin tuollaisen lusikallisen kokoisen annoksen.
Kyllä maistui! Esikoisellekin, joka kertoi, ettei ollut syönyt lihaa kuukauteen. Itse ollaan pyritty vähentämään lihan määrää aterioissa jatkamalla sitä korvikkeilla ja lisäämällä kasviksia, vaikka varsinaisesti liha-aterioiden määrää ei juurikaan ole vähennetty. Onneks seuraava sukupolvi on vielä valveutuneempi.
Kattauksessa arkiastiat, ryppyinen pellavaliina (puhdas sentään 🙂) ja kuvat kännykällä. Salaattikin unohdettiin tehdä 🙈.