Luukku 9: juhlakattaus

Rakastan juhlapöydän koristelua, mutta se ei silti ole koskaan helppoa. Minulla on surkea värisilmä, enkä opi millään yhdistelemään värejä. Niinpä olen yleensä kattanut tylsästi samanlaisilla astioilla. Nyt olen oppinut sen verran, että erilaisia astioita voi yhdistellä eikä jokaisella ruokailijalla tarvitse olla samanlainen setti. Tämä myös helpottaa tosi paljon, kun eihän niitä samanlaisia astioita ikinä ole riittävästi. Itsenäisyyspäiväksi halusin vähän juhlavampaa, mutta ei silti mitään valkoista liinaa ja kultareunaisia astioita. Teemavärinä tietysti sininen ja valkoinen ja viikolla postaamani terassin kynttelikön tuijaköynnös koristelujen pääosassa. Iittalan Kivi-lyhdyt ovat suurin keräilykohteeni, joten saan niistä kaikenvärisiin kattauksiin sopivan setin. Vähän houkuttelisi tämä värimaailma myös joulukattauksessa, joskin en saa siitä ehkä riittävän juhlavaa, koska joutuisin käyttämään pääosassa tätä Teema-sarjaa, joka on kuitenkin arkikäyttöön suunniteltu. Teemuki kattauksessa oli tarkoitettu tuliselle bataattisosekeitolle, joka valikoitui tarjottavaksi puoliksi makunsa ja puoliksi ulkonäkönsä vuoksi. Oranssin keiton pinnalle ripottelin kurpitsansiemeniä koristeeksi ja mielestäni näytti tosi kivalta sekä tummansinisessä että valkoisessa kupissa. Kupissa keittoa saattoi myös tarjota vain pienen määrän ja tiskiäkin tuli vähemmän kuin lautasista. Vaaleansiniset lasilautaset on ostettu aikanaan Tiimarin -70% alesta.

kattaus1.jpg

kattaus2.jpg

kattaus3.jpg

 

Koti Sisustus

Luukku 8: kaunis salaatti

Kuva on huono, ilman jalustaa liian vähässä valossa näppäisty. Mutta laitan silti jakoon, josko joku saisi inspiraation vaikka joulupöydän salaatin koristeluun. Pienellä piparimuotilla voi muotoilla esim. persimonin (tässä), keitetyn punajuuren tai ison porkkanan tai leipäjuuston. Aikaa menee minuutti enemmän kuin kuutioiksi pilkkoessa ja vähän jää reunoja naposteltavaksi, mutta kannattaa ehdottomasti. Välillä tuntuu, että itse panostan enemmän ulkonäköön kuin makuun, parasta tietysti olisi, jos molemmat natsaisivat, kuten mielestäni tässä. Persimon on pelkältään syötynä ehkä hieman liian makea, mutta salaattiin pieninä määrinä sopii erittäin hyvin. Liian kypsää ei kannata hankkia, koska sisukseen tulee helposti ruskeita läikkiä, liian raakaa en ole koskaan onnistunut ostamaan, mutta se ei varmaan ole hyvä juttu maun kannalta. Jos pöydässä ei olisi ollut lapsia, olisin varmaan tehnyt balsamicopohjaisella jäykähköllä kastikkeella tähän tummia raitoja… Ja muut ainesosat ovat paria erilaista salaattia, basilikaa, luumutomaatteja, kurkkua ja mozzarellaa.

salaatti.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma