Piristystä päiviin

Jospa multitaskauksella kirjoittaisi muutaman sanasen sillä välin, kun muffinsit paistuvat, pyykkikone jauhaa äidin ja isän petivaatteita ja toisella silmällä seuraan jalkapallo-ottelua.

Koulin tänään ensimmäiset kylvökset, eli chilit, tomaatit ja paprikat. Istuttelin ne siis omiin purkkeihin vähän voimakkaampaan multaan. Yhden ison purkin jättiverbenaa toin myös jo kellarista olkkarin nurkkaan, kun halusin varmistaa, että on hengissä. Murattien lisäksi näytän nimittäin tappaneen myös molemmat terassihortensiat ja aloin pelätä, että olen unohtanut vallan kastelun talvella, mutta verbenat ovat onneksi hengissä. Toivottavasti niistä ei tule kovin honteloita, vaikka näin aikaisin toin lämpimään.

Kylvin myös itse keräämiäni idänunikon siemeniä, mutta onnistuin eilen kippaamaan purkin alassuin olkkarin lattialle ja minikokoiset siemenet varmaan päätyivät viemäriin tai hautautuivat multaan, onneksi niitä on lisää. Omista zinnioista saatuja siemeniä pääsi myös tänään multaan,  vaikka viime vuonna totesin kylväneeni ne liian aikaisin ja tein sen heti Lissabonin hiihtolomareissun jälkeen eli tismalleen tähän aikaan. Mutta nyt kun talvikelitkin palasivat masentavan lumimyräkän kanssa, päätin pitää lipun korkealla keinolla millä hyvänsä ja siksi siemeniä pääsee multiin ja taimia muuttaa kellarista olkkariin oli se liian aikaista tai ei. Olen myös konmarittanut kaappeja, eilen pesin jääkaapin ja tänään siivosin lääkekaapin. Liinavaatekaapista lähtevät kaikki vääränkokoiset aluslakanat kierrätykseen, kunhan eilen tilatut uudet saapuvat. Olen myös palannut livejumppien pariin silloin, kun hiihtokelit eivät suosi. Olenkohan muuten jo moneen kertaan hehkuttanut karvapohjasuksia? Eilen taas niitä kiittelin, kun ladulla oli paljon roskaa, paikoin jäätä ja vettä eikä silti ollut mitään ongelmia.

Nyt täytyy jatkaa pyykinpesua ja mankelointia, mukavaa uutta viikkoa, sen jälkeen on kevät ja rokotukset taas hiukan lähempänä ja päiväkin jo paljon pidempi 🙂 !

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *