Sadonkorjuuta ja kukkasipuleita

Puutarhan syyspaketointi aloitettu tänään neljän tunnin urakalla. Jokaviikonloppuisen omenashown lisäksi kompostoin jo tomaatintaimet, nostin perunat ja porkkanat ja keräsin loput herneet ja kesäkurpitsat. Perunoita en tänä vuonna edes istuttanut, mutta niitä kasvoi viime vuonna maahan jääneistä sinne tänne herneiden ja porkkanoiden sekaan. Ei todellakaan näyttänyt kivalta eikä ollut mahdollista aiemmin nostaa. Monivärisiä porkkanoita laitoin kokeeksi, vaikken ole koskaan porkkanaa saanut kasvamaan ja kylvinkin ne ja herneet tosi myöhään kesällä, onkin ihme, että niistä tuli edes tuollaisia napostelukokoisia. Kaikki suurimmat olivat vaaleita, punaiset olivat kaikkein pienimpiä. Valtaosa oli niin pieniä, että jätin ne suosista rusakoiden kaivettavaksi.

Japaninihmekukat leikkasin alas ja kaivelin juurakot talteen, samoin osan dahlioista ja kalloista. Istutin myös ensimmäiset kukkasipulit uuteen kukkapenkkiin, olikin mukavaa puuhaa, kun ei noussut vaihdokkeja ylös niinkuin vanhoissa penkeissä tuppaa käymään. Lisäksi siirsin ihan ex tempore kaksi koivun alla kituvaa pientä alppiruusua rautatienomenapuun alle, toivottavasti saavat siinä edes vähän enemmän vettä. Tieltä lähtivät pahasti laonneet rohtosuopayrtit, johan ne ehtivät siinä kesän tai kaksi ollakin.

Olen kyllä ihan valmis vuodenajan vaihtoon eikä minua haittaa syyssateet tai myrskyt lainkaan, tänäänkin puuhailin vesisateessa. Se mitä en siedä on lumeton, leuto talvi ja loskakelit. Ainoa, mikä syksyssä surettaa on se, että lehtien putoaminen paljastaa naapuritalot. Kunpa joskus olisi niin paljon ikivihreitä, että piha pysyisi suojassa ja kauniina ympäri vuoden.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *