Sisustusinspistä parvekkeelle

Tänään tuli vihdoin inspiraatio parvekkeen sisustamiseen. Meidän parveke on suuri, siinä on lasikaide, joten näkymät ovat hulppeat, mutta sinne ei näe kuin omasta ja pienestä palaa naapurin pihaa. Eli aikas täydellinen siis. Mutta kun sille ei oikein ole tarvetta, kun alhaalla on vielä suurempi katettu terassi ja sen jatkona vielä kivetty patio, niin motivaatiota sen tuunaamiseen täytyy aina vähän odotella. Totesin kyllä heti, että onhan se ihan erilaista tulla yläkertaan, kun lattiaan asti ulottuvista ikkunoista näkyy nyt liljoja ja jättiverbena. Että olisihan tän voinut aiemminkin tehdä. Mies oli just sanonut menevänsä lueskeleen keinuun, kun keksin, että kalusteet ja köynnöstuki (ja mieluusti lattiakin) pitää tuunata mustiksi ja kiltisti ryhtyi heti tuumasta toimeen. Lattiaan ei ainetta riittänyt ja tietysti olis päästy helpommalla, kun sen olis tehnyt ennen kaikkien tavaroiden roudausta, saa nähdä, saadaanko aikaiseksi. Terassin lattia on pitänyt käsitellä jo varmaan kolme vuotta…

Liljansipulit ostin puutarhamessuilta ja löysin tänään pussit, joihin olin kirjoittanut lajikenimet, kaksi valkoista ja yksi vaaleanpunainen. Kaikkien piti siis sopia yhteen, joten yhdistelin niitä kolmeen eri ruukkuun ja nyt tässä kukkii neljä oranssia, viides on nupulla ja aukeamassa on yksi vaaleanpunainen 🙁 Oranssi ei sovi muutenkaan mihinkään väreihini, joten siksi sai passituksen tänne parvekkeelle, vaikka muuten ihan kaunis sävy oranssiksi onkin. Yksi liljoista pudotti nuppunsa ja teki lehtihankoihin ison määrän ruskeita itusilmuja, ihan uusi juttu minulle, mutta niistä voi kuulemma kasvattaa uusia pikkutaimia. Ajattelin kokeilla ja toivoa, etteivät nekin ole oransseja.

Muut parvekejutut löytyvät yllätys, yllätys, avainsanan parveke alta. Avainsanat ei valitettavasti siirtyneet missään järkevässä järjestyksessä uuteen blogialustaan, joten niitä pitää vähän etsiskellä.

ps. Parveke on kyllä näköjään oikein mukava iltapaikka, tänne paistaa aurinko naapurin suurten kuusien välistä, toisin kuin terassille ja wifikin juuri ja juuri ylettää, samoin kuin näköjään koko korttelin langattomat verkot.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *