Syyspuuhia

Syksy näyttää tulleen ihan kerrasta suurinpiirtein sillä kellonlyömällä, kun aloitin kuuden viikon kesäloman jälkeen työt. Varmaan moni muukin kuvitteli, että elokuu tuosta vielä kesäksi muuttuu, mutta toisaalta ei ole nyt harmittanut, vaikka on pitänyt olla paljon toimistolla.

Eilen siivoilin terassit ja mies kiikutti lakkiaisista ulos jääneet parvekkeen kalusteet takaisin sateesta likoamasta. Nyt kun molemmat terassit ovat laatoitettuja, homma kävi helposti harjaamalla. Oli sitten kivampi löylyjen välissä vilvoitella, kun ei pistelleet koivunsiemenet varpaissa, niitä tuntuu muutenkin kulkeutuvan hiuksissa ja vaatteissa sohvaa myöden joka paikkaan. Siemenestä kasvattamani keijunmekot jäivät pelargoniruukuissa pieniksi,mutta ovat kyllä söpöjä, kun kietoutuvat joka paikkaan. Nostin ruukut saunan terassille sateelta suojaan. Toivottavasti saan taimet talvetettua.

Istutuskelit ovat olleet ihan hyvät, kun on suunnitellut työt sadekuurojen aikana ja käynyt ripeästi hommiin niiden välissä (ja omaa hyvät kumisaappaat, omissani on reikä). Päätin jo jossain kohtaa, että piha on nyt ”valmis” enkä osta sinne mitään, mutta se päätös ei kauaa pitänyt. Tajusin keväällä, että taimia voi tilata postitse ja nyt odottelen muutamaa uutta vuokkoa ja saniaista ja muutaman heräteostoksenkin keksin mukaan. Syyslannoitetta levittelin myös, kun löysin pari vanhaa pussinpohjaa. Nimestään huolimatta syyslannoitus pitäisi tehdä, kun kasvit ovat vielä kasvussa eli viimeistään nyt.

Tänään hain marjapensaiden alle suodatinkankaan ja ajattelin vielä levittää lavatarhasta jääneen kuorikatteen. Sen ja nurmikon rajalle tekisi mieli matalaa aitaa, muotoonleikattu marjakuusi- tai puksipuuaita olisi täydellinen, mutta kallis, työläs ja hidas. Ehkä jätän sen pieneksi puutarhahaaveeksi ja tänään tyydyn tilapäisratkaisuun.

Työpaikan WhatsApp-ryhmään putkahteli tänään toinen toistaan komeampien sienisaaliiden kuvia. Itse poimin eilen elämäni ekan herkkutatin juoksulenkin varrelta ja mies laittoi sen kokeeksi mun pizzaan, jäin henkiin :). Tänään käytiin sitten kunnolla sienessä, ensimmäisessä paikassa ei ollut kuin valtavasti hirvikärpäsiä (yksi ryömi juuri hiuksistani, jaiks), mutta peruspaikasta löytyi ihan mukavasti kantarelleja. Tatteja emme ole siis aiemmin poimineet, nytkin otettiin vain kolme ja varmistin työkavereilta, että olivat herkkutatteja. Pitää ottaa selvää, mitä niistä voisi tehdä.

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *