Taas uusi projekti

Paljon hienompia lavatarhoja löytyy pilvin pimein, mutta ei varmaan montaa nopeammin tai halvemmalla rakennettua :).

Sain loppukesästä tarpeekseni meidän rikkaruohottuneesta vattumaasta, jossa herkuttelevat vain v*ttumadot. Ajattelin, että kaivan taimet keväällä ylös ja suostuttelen miehen rakentamaan tilalle lavatarhan. Kun sitten lavakauluksia ihan sattumalta löytyi Torista juuri kun mies oli päättänyt ostaa uuden polkupyörän, niin siinähän ne Bianchin kanssa samalla kyydillä kotiutuivat.

Ja tilanteesta piti tietysti ottaa kaikki irti ja niin alkoi operaatio kierrätyslavatarha. Haettiin Tokmannilta suodatinkangasta ja sattumalta löytyneet lavakauluksiin mitoitetut aluskankaat, tasattiin maa ja kasattiin kaulukset. Olin ajatellut laittaa kolme kaulusta päällekkäin ja niitä kolme riviin, mutta tilaa olikin neljälle kahteen riviin ja kaksikin päällekkäin näytti jo riittävän korkealta ja siltä, että mikään määrä multaa ei riitä niitäkään täyttämään. Niihin menikin puolentoista kompostikehikon sisältö, puolikas kompostoria, hevosenlantasäkki, jämämaata + 8 säkkiä multaa ja vähän jäi vieläkin vajaaksi.

Vanhoista tukipuista tehtiin vielä taaimmaisten taakse köynnöstuet ja vanhat rautalangat hyödynnettiin myös. Koko alueen etureuna tehtiin vanhoista terassilaudoista. Kierrätyksestä tulee kyllä aina niin hyvä olo. Varmaan puolet terassilaudoista on jo saatu käytettyä, isoin osa meni vajan lattiaan. Niistä saisi vielä nikkaroitua vajaan hyllytkin, mutta niihin ei ehkä enää yksi polkupyörä riitä, olkoonkin italialainen kaunotar.

Kaikista kivointa oli tietysti viimeistely eli hakkeen levitys käytäville, sitä menikin yllättävän vähän ja ajattelin kattaa lopuilla myös marjapensaiden alustan. Se on ollut työlistalla jo pitkään, vielä pitää käydä hakemassa lisää kangasta ja keksiä, miten nurmikko erotetaan hakealueesta.

Tuo lava-alue on aika varjoinen ja voipi olla, että siinä eivät vihannekset kasva. Sekään ei harmittaisi ihan hirvittävästi, sillä kun alue oli perattu ja tasattu tajusin, että siihen olisi saanut aivan ihanan pienen uuden metsäpuutarha-alueen. Mutta varmaan muutama kesä katsellaan, kuinka käy. Tykkään kyllä näistä lavoista ihan tällaisina tyhjinäkin ja etenkin noista tekstillisistä. Vinkkaa, jos tiedät jonkun vihanneksen/juureksen, joka ei välttämättä viihdy paahteessa.

Ps. Jos luit linkistä auenneen vanhan vattumaapostauksen, niin se on omituinen siksi, että alustan vaihdon yhteydessä Lilyn blogeista katosivat tykkäyksien ohella yliviivaukset. Niinpä humoristisiksi tarkoitetuista  teksteistä on tullut vähän sekavia.

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *