Tänään oli hyvä päivä

Lähdin tänään lähikauppakeskukseen ruokaostoksille ja poikkesin uuteen pop-up-vahinkotavaramyymälään. Silmäilin hajamielisesti tarjontaa, joka näytti olevan enimmäkseen koruja, kunnes bongasin Georg Jensenin tuotteita ja sydän kirjaimellisesti pamppaillen nappasin hyllyltä Moneyphantin ja HK-herätyskellon. Nämä kuuluvat niihin tavaroihin, joista olen aina tykännyt, mutta joiden hinta on mielestäni ollut liian korkea. Säästölipasta olen miettinyt viime aikoina useasti, kun kuopuksen huoneesta on nyt revitty tapetit ja asukas on antanut minulle vapaat kädet sisustukseen. Melkein jo ostin Prismasta suuren, mustan Ronsu-pankin, mutta koska tuo Moneyphant kummitteli mielessä, niin en sitten kuitenkaan. Ja kuin tilauksesta se nyt suorastaan tyrkytettiin minulle. Kuinka suuri todennäköisyys on törmätä edullisiin design-tavaroihin pikkukaupungin kauppakeskuksessa, jossa suurinta designia edustavat CityMarket ja Dressmann? 

Kaupasta päästyäni päätin vihdoin siirtää puksipuun ruukusta vanhalle perunamaalle talvehtimaan. Levittelin myös pakkassuojaturpeet, jotka olin unohtanut kasvihuoneeseen. Tutkiskelin samalla kylvöruukut ja sielläkin odotti pari mukavaa yllätystä. Ukkolaukan siementaimia ehdin hetken ihmetellä, kunnes tunnistin siemenet. Kesällä kaverin pihasta kaivelemani hämyvuokon juurakot olivat nousseet ruukkuineen maasta ja juurakotkin mullan pinnalle ja niissäkin näkyi jo kasvua. Kaivoin ruukun uudestaan maahan ja levitin päälle vähän multaa, olisipa ihanaa, jos kukkisivat jo ensi kesänä. Ja olisin tyytyväinen pelkkiin taimiinkin, puutarhanhoito kun ei ole hätäisen naisen hommaa.

Leudon talven etuja: ruuat ja juomat voi jäähdytellä terassilla, kylmäkellaria ei ole tänä talvena kaivattu laisinkaan. Tässä meidän perheen saunajuomat + arvatenkin esikoisen lintukuvausrekvisiittaa. Perennatkin vielä ruukussa hengissä.

12122015_puksipuu - 9.jpg

Puksipuu

12122015_puksipuu - 6.jpg

Hämyvuokon juurakot, pientä pinkkiä kasvua näkyvissä

12122015_puksipuu - 1.jpg

Ukkolaukan siementaimia

12122015_puksipuu - 2.jpg

Jouluna saatetaan nauttia esikon kukista

12122015_puksipuu - 3.jpg

Näistä en ole ihan varma, mitä ovat

12122015_puksipuu - 4.jpg

Kylmänkukan taimia

12122015_puksipuu - 5.jpg

Jaloruusut ja pakkassuojaturve

12122015_puksipuu - 7.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *