Täydellinen talvipäivä

Osaisikohan sitä iloita yhtä paljon tällaisesta täydellisestä talvipäivästä ilman pitkää ja pimeää syksyä? En muista, koska aurinko olisi viimeksi paistanut täydeltä terältä koko päivän, joten tänään piti ottaa kauniista maisemasta kaikki ilo irti, ottaa kuvia ja käydä hiihtämässä. Vähän oli vielä kirpakka pakkanen, mutta sen myötä oli myös tosi vähän väkeä meidän tekolumiladulla, joka normaalisti on ihan täynnä populaa. Voi kyllä olla, että metsäladutkin on jo saatu kuntoon. Jäälläkin näkyi jo hiihtäjiä ja joku auraili sinne luistinrataakin. Itse olin pukeutunut kuin naparetkelle huppumyssyineni ja lammasnappakintaineni ja ennemminkin hikoilin kuin palelin.

Kotiintullessa teki silti mieli kuumaa mehua, joten kiehautin veden vedenkeittimellä ja kippasin sen kattilaan jäisten viinimarjojen päälle, niin saatiin nopeasti kupit kuumaa. Mies teki lounaaksi pakkaspäivään sopivaa myskikurpitsakeittoa ja lämpimiä voileipiä. Keittoon oli laittanut chiliä Jamie Oliverin ohjeilla ja sitä oli riittävästi, ei varmasti jäänyt kellekään kylmä tuon reseptin jäljiltä 🙂 . Illaksi lupasi vielä pyöräyttää pizzataikinan <3

Kotona vaihdoin jouluiset tekstiilit vähän keväisempiin, jotka sointuvat hyvin näihin amarylliksiin, joiden sipulit ostin syksyllä. Mies sai joululahjaksi lahjakortin ja valittiin sillä yhdessä tuollainen kaunis Nikaman teräsvati. Minun saamallani vastaavalla valittiin paistinpannu, käytännöllistä ja kaunista sopivassa suhteessa. Jotain sellaista pitäisi saada aikaan myös keittiössä, jonne tehdään jo kolmatta suunnitelmaa. Tällä kertaa mies oli innostunut jonkun kaverin suosittelusta ja sopinut suunnitteluajan ihan omin luvin eiliselle.

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *