Uusia tuulia

Pidin tänään etäpäivän ja yhden myös viime viikolla. Tiedän, että kaikki pakosta etäilevät ovat jo ihan kyllästyneet kotona oloon, mutta minusta se on kyllä ihanaa. Ei tarvitse miettiä etukäteen vaatteita ja hiuksia eikä meikata, voi herätä tunnin myöhemmin. Päivä ei rasita yhtään niin paljon, kun ei ole hälyä, vaikka töitä tulee tehtyä yhtä paljon tai enemmänkin. Tauoilla pääsee irti töistä, kun voi käydä ulkona tai viikata pyykkiä. Kävinkin heti aamukahvilla pihalla katsomassa eilisen työn tuloksia.

Olin koko kesän miettinyt tekeväni keskelle nurmikkoa uuden istutusalueen, mutten uskaltanut. Eilen vein omenankaroja kompostoriin ja päädyin tyhjentämään sitä. Täysi kottikärryllinen oli menossa loppukypsytykseen lehtikompostiin, kun mietin, että sen voisi suoraan maahankin kaivaa. Siltä seisomalta hain narua ja luonnostelin kasvihuoneen eteen uuden kukkapenkin.

Suunnitelmallisuudesta kertoo varmaan se, että koon määräsi narun pituus ja vähän pienihän siitä tuli.

Mutta suurentaminen on helppoa.

Olin suunnitellut katseenvangitsijaksi jonkun ihanan rungollisen pikkupuun, esimerkiksi lehtikuusen tai pallotuijan, kiviä, liljoja ja pieniä havupuita. Ehkä myös köynnöstuen ja siihen ihanat kärhöt. Suuntasin taimistoon ja huokailin näyttelypuutarhassa kaikkia ihanuuksia, mutta valitettavasti oikein mitään sopivaa rungollista pikkupuuta ei löytynyt, eikä toisestakaan taimistosta. Lopulta päädyin siirtämään oman isabellansyreenini, josta yritän muotoilla rungollista. Taimistosta sen sijaan ostin kaikkea pientä ihanaa, mutta aika sekalaista seurakuntaa. Lohduttauduin sillä, että kaiken voi aina muuttaa, kylvää vaikka takaisin nurmikolle, jos niikseen tulee. Tosin sen verran nähtiin miehen kanssa vaivaa yhden kiven kanssa (ja toisen, jota ei lopulta saatu siirrettyä), että ihan heti en lähde niitä pois siirtämään.

Eksoottisimmat uudet kasvit ovat kääpiöpalsamipihta ’Nana’, ruskoakeena ja kääpiöpurppurahappomarja ’Ruby Star’. Lisäksi päätin kokeilla koristekastikkaa ja erilaisia keijunkukkia. Sormivaleangervon ostin myös, mutta se päätyi etupihalle varjoon. Omasta pihasta siirsin pienen syyshortensian, kuunliljoja, laventelia, luppioita ja jaloangervoja. Eli ihan ei kyllä suunnitelma pitänyt kutiaan :). Lopputulos ei ole vielä esittelykelpoinen, voimat loppuivat kasvien istutukseen ja kaikki tykötarpeet jäivät pitkin pihaa. Saa nähdä, mitkä taimista selviävät talvesta, paikka tuossa aukealla nurmikolla ei varmaan ole paras mahdollinen. Toivottavasti saadaan luminen talvi.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *