Valoa

  

Eilen satanut lumipeite oli tänään jo kuin taistelutanner. En tiedä, millaiset cembalot meidän rusakoilla on ollut ja montako niitä on bileissä ollut, mutta koko piha on tampattu ja ikivihreitä kasveja kaivettu välipalaksi. Yrttipenkin liepeillä kasvaneet koristeporkkanat oli ilmeisesti olleet kaikkein houkuttelevimmat, koska siinä kohtaa oli pöyhitty mullatkin. Salviasta oli ilmeisesti nakerrettu vain varret, koska lehdet olivat hangella, muita maistuneita olivat ainakin sammalleimu ja pikkutalvio.

Hiirten jälkiä on myös vähän joka puolella ja syödessäni näin pikkuruisen pään nousevan terassilautojen välistä. Se vähän yllätti, ensinnäkin, miten sinne voi mikään mahtua ja toiseksi, miksi ihmeessä oli niin korkealle kivunnut. Jätin kyllä ämpärillisen jyviä terassille, kun en saanut kaikkien lintulautojen kiinni jäätyneitä hattuja irti, vielä en tarkistanut, oliko päässyt metalliämpäriin kipuamaan.

Sekin on kummallista, miten talvi aina pääsee yllättämään ja vielä moneen kertaan. Meillä on lumikola edelleen autokatoksen katossa, kaivelin sieltä tänään esiin vain kynttilälyhdyt ja jätin isommat esineet miehelle, joka on pojan kanssa pelireissulla. Hedelmäpuiden rungot on myös vielä suojaamatta, onneksi näytti siltä, etteivät olleet vielä ruokalistalla. Uudet hortensiat sen sijaan oli jo siististi typistetty. 

Tänään sytytin jo pihan puolen jouluvaloja, osa tosin odottelee vielä ripustamista kellarissa, samoin kaikki sisäjouluvalot. Etupihan valot syttyvät sitten huomenna adventin kunniaksi. Kasvihuoneen valot laitoin tällä kerralla sisäpuolelle. Ripustin muutaman tuijan oksan kasvihuoneen katon reunaan, kun näytti niin paljaalta ilman havuköynnöstä, joka päätyikin terassin kaiteelle. Pitää vielä ripustaa kranssit oviin tai hommata pienet kuuset kasvihuoneen eteen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *