Vuoden paras aika!

Tänä viikonloppuna päätin, että kesä on tullut Pirkanmaalle pysyvästi ja istutin kaikki kasvit kurkkuja lukuunottamatta ulos ja kasvihuoneeseen. Kurkutkin jäivät sisälle siksi, ettei niille löytynyt ruukkuja, kun tomaatit veivät kuusi suurta altakasteluruukkua, ja vähän alkoi hortonomia jo tässä kohtaa väsyttääkin. Yleensä olen sitä mieltä, että kasvien pitää pärjätä ihan itsekseen, mutta meillä on nyt todella kuivaa ja kun kaivossa riittää vettä, niin olen kastellut aika ahkerasti ja siinä saa kotipuutarhuri mukavasti liikuntaa.

Tulppaanit kukkivat edelleen täysillä, joskin ensimmäinen omenapuu varastaa kohta shown, omenapuiden kukinnasta on tulossa mahtava. Pölyttäjiä ei kyllä pörrää meillä vieläkään juuri yhtään, vähän huolestuttaa, miten käy marja- ja hedelmäsatojen. Tulppaaneista viimeisimpinä ovat auenneet valkoinen rimpsureunainen Honey moon ja tumma Queen of night. Ensimmäinen on varmaan ollut hyvässä tarjouksessa ;).

Myös sammalleimu ja kylmänkukka ovat kukassa ja pikkuruisessa metsäpuutarhassani kotkansiivet ovat aloittaneet oman valloituksensa, jota olen joutunut jo vähän rajoittamaan, etteivät vallan tukahduta kalliokieloa. Muuten ovat kyllä ihan suosikkejani, kuten myös valkovihreä viiruhelpi. Ruusupensaiden juurella rehottavat pikkusydämet, lemmikit ja pienet villit orvokit.

Ihanasti alkaa koululaisten kesäloma ainakin säiden puolesta ja huomenna taitaa päästä jo kirjastoon  ja moniin harrastuksiinkin lähes normaalisti.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *