Perjantaipullo nirsoille: Jekel Gravelstone Chardonnay
Kuten jotkut saattavat tietää, vihaan ananaksisia, tikkutammitettuja chardonnayita, mutta Äidin bongaama Montereysta peräisin oleva Jekel 14,99€ passasi enemmän kuin hyvin tälle nirsolle. Viiniä maahantuovan Concha y Toron mukaan Jekelin 7kk tammitynnyrikypsytys ei vielä saa aikaan dominoivaa tammisuutta, vaan mukavaa paahdetta ja viinin mineraalisuutta korostavan vaikutuksen.
Hyvät jenkkiviinit ovat monopolissa jokseenkin arvokkaita, mutta aromikas ja moniulotteinen Jekel oli laatuunsa nähden oikein edukas ostos. Viini on hapokas, raikkaan sitruksinen ja kukkainen, mutta samalla täyteläisen karamelliomenainen ja hennon lakritsinen. Vaikka Jekeliä suositellaan nautittavaksi hummeripastojen ja fisujen kanssa, kelpasi se oikein hyvin grillatun leivän, granaattiomenasalaatin ja grillikasvisten kaveriksi.
Onko joku muu maistanut Jekeliä?