Marianito
Täällä Madridissa osa tapaspaikoista tarjoaa varsinkin sunnuntaisin palanpainikkeeksi vermuttia ihan straight up. Omalla kohdalla hanavermutin maistelu jäi yhteen kertaan, vaikka uskonkin, että vermutin makuun oppisi nopeasti. Maailman ihanimmassa pintxopaikassa tarjoiltiin kuitenkin mun uusia suosikkeja, Marianitoja, ja olin hieman ihmeissäni reseptin löydettyäni, ettei Marianitoon tule mausteiden lisäksi juuri muuta kuin Martini Rossoa.
Heitä laakean ja matalan lasin, kuten samppanjacoupen, tai viinilasin pohjalle yksi iso spänkätty mintunlehti (jos saatavilla on vain järvikylän rikkaruohoja, laita vaikka 5), pari oliivia cocktailtikulla keihästettyinä tai vapaina ja pala appelsiininkuorta. Appelsiininkuorta kannattaa vähän twistata, jotta kuoren ihanat öljyt pääsevät vapaiksi. Laita lasiin muutama mahdollisimman iso jääpala ja kaada haluamasi määrä vermuttia päälle. Jos tykkäät, ripottele drinkin päälle vielä vähän appelsiininkuoren öljyjä.
Tällä drinkillä ei onneksi ole mikään kiire, sillä vermutin laimentuminen hitaasti sulavien jääpalojen ansiosta kuuluu asiaan.