Peter Lehmann Barossa Shiraz 2009

442837.jpg

Mitä pitäisi kirjoittaa, kun viini ei herätä suuria tunteita? Ostin Alkosta viime perjantaina kaksi viiniä, kevyen Tommasin Valpolicellan 11,37 €, josta tykkäsin, koska oli pizzaperjantai ja löhöhetki sohvalla ja tuhdin Peter Lehmann Barossa Shirazin 13,99 €.

Peter Lehman on yksi Etelä-Australian kuuman Barossa Valleyn kuuluisimmista kasvattajista. Barossassa putiikkia pitävät myös  Penfolds ja Yalumba. Kuumuuden vuoksi Barossassa kasvavat rypäleet ovat hyvin sokerisia ja korkea sokeripitoisuus rypäleessä tarkoittaa korkeaa alkoholipitoisuutta viinissä, eikä Peten tuotos poikennut tästä. 14,5% on nimittäin mielestäni jo aika paljon etanolia.

Itse en pitänyt Peteristä kovinkaan paljoa, ei niinkään mustaherukkaisuuden, tammisen mausteisuuden, hilloisuuden, kevyen lakritsivivahteen (tämä saattoi tosin olla eukalyptysta) tai runsaan tanniinisuuden takia, vaan viskositeetin. En pidä viinistä, joka tuntuu siltä, että joisi piimää tai hedelmäsosetta. Toisten mielestä runsas suutuntuma taas tuntuu mukavalta hilloisuudelta.

Viini oli niin täyteläistä, että se oli ihan ok juoda sellaisenaan, mutta ruokana voin kuvitella, että ainoastaan joku grillattu hirvenpihvi pippurikastikkeella ja megavalkosipuliperunoilla ei jäisi vinkun jalkoihin.

En ostaisi uudelleen, mutta jos tykkää shirazista ja erityisesti hilloisesta shrimponabarbie shirääääzista niin antaa palaa vaan.

koti ruoka-ja-juoma