Blossa 2014
Upouusi Blossa vuosikertaglögi on komeillut Alkojen hyllyllä jo lähes neljä päivää. Toissavuonna Blossan makumaailmaa oli haetti idästä, viimevuonna Taalainmaalta ja tänä vuonna taas Ranskasta. Kauniiseen pulloon paketoitu Blossa 14 valkoviiniglögi on maustettu laventelilla ja akaasiahunajalla. Laventelinrakastajana tuo kukkien kuningatar olisi saanut maistua ja tuoksua mielestäni enemmän, mutta ymmärrän toki, että laventeli saattaa tuoda joillekin mieleen saippuat (saippuasta ja laventelista muuten puheenollen, Kiehlsin laventelikuorinta on ehkä parasta kamaa ikinä).
Tykkään ehdottomasti enemmän vaaleasta glögistä sen monipuolisuuden vuoksi, sillä ensinnäkin, on jotenkin hyväksyttävämpää aloittaa glögikausi aiemmin ja lopettaa myöhemmin ja toisekseen, vaaleaa glögiä on helpompi yhdistää suolaisiin ja makeisiin naposteltaviin.
Eilen pääsin maistamaan uutta Blossaa itsekin, kun sain Viinimaalta pullon lohdukkeeksi missatusta jouluviini- & glögitastingista. Ranskasta inspiroituneena tein glögin kylkeen pikkuiset paté –leipäset ja kasasin jälkkärisnäckiksi Bonne Maman sitruunatartaletteja, juustoa ja appelsiinimarmeladia. Maalahden limppua en osaa selittää muuten, kuin siten, että sen kanssa sopii tuo maailman paras kutunjuusto, jota sain Papaltani kiekon viemiseksi ja jota Mauro on vahtinut kateellisena aina jääkaapin oven käydessä.
Onko joku muu jo maistanut uutta Blossaa?