Beaujolais Noveau on täällä taas!

dbe7d243a34cab5937bba4168a4aed9c88.png

Huomenna, eli Marraskuun kolmantena torstaina julkaistava Beaujolais Noveau on saapunut alkuviikosta Alkoihin ja tällä kertaa hapokkaasta ja vähätanniinisesta Gamay -rypäleestä tehtyä vinkkua saa kahta eri lajia.   

Beaujolais sijaitsee Itä-Ranskassa sijaitsevan Burgundin pääviinintuotantoalueen eteläosassa, ja AOC Beaujolais -alueella tuoettu viini on tuotettu laajemmalla alueella ja AOC Beaujolais-Villages pienemmällä alueella, ja molempien apellaatioiden viiniä on myynnissä, samaan 9,98 € hintaan.

Beaujolais Noveau valmistetaan hiilihappokäyttämällä rypäleitä, jolloin rypäleitä ei murskata mekaanisesti, vaan ne alkavat käymään ja räjähtävät.Tämän vuoksi ne ovatkin tanniinittomia, kevyitä ja Bojolle runkoa tuo pieni hapokkuus. Tyypillisiä aromeja viinille ovat marjat ja banaanikarkit, joten hirveän vakavastiotettavasti viinistä ei ole kyse ja pullote kannattaakin juoda kuukauden kuluessa ostopäivästä.

Huhut kuitenkin kertovat, että täällä Tampereella on Barmaciassa tarjolla astetta parempaa bojoa, mielenkiintoisiin ja laadukkaisiin viineihin keskittyvän AOC51:n tuomaa viiniä sekä safkaa kolmesta ysiin. Niin suuri Beaujolais Noveaun fani en ole, että haluaisin sitä yksin pullollista juoda, joten itse suuntaan Barmaciaan lasilliselle.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.