Loimu 2014

lignell_piispanen_glogi.jpg

Huh. Tällä hetkellä en jaksaisi edes valittaa pimeydestä ja harmaudesta, kun on niin hiton pimeää ja harmaata. Uskoa hyvään ovat kuitenkin ylläpitäneet sänkyyn pedatut flanellilakanat sekä glögillä täytetty jääkaappi.

Sain Kuopiolaiselta Lignell & Piispaselta lahjaksi tämän Loimu 2014 –vuosikertaglögin. Glögin pohjana on chileläinen cabernet sauvignon, jonka mustaherukkaiset aromit komppailevat hyvin glögiin lisättyä karhunvadelmaa, kanelia ja neilikkaa. Pinnoja glögissä on huikeat 21, mikä jää kyllä glögin maun perusteella huomaamatta. Loimu 2014 on todella tuhdin ja hieman hilloisen makuinen ja makeus peittää alkoholin alleen. Maku on tasapainoinen, miellyttävä ja niin pitkä, että pienikin määrä glögiä riittää tyydyttämään glöginhimon. 

Glögin maku, pakkaus, verkkosivut ja hinta (14,48 €) ovat mielestäni superonnistuneita, mutta itselläni ainakaan arki-iltana ei välttämättä tule juotua ihan näin vahvaa glögiä. Voisin kuitenkin hyvin kuvitella Loimun vaikkapa joulumausteilla maustetun pannacotan, riisivanukkaan tai piparipohjaisen juustokakun kaveriksi dinnerille tai lahjaksi esimerkiksi papalleni. Loimu on myös niin mausteista ja vahvaa, että pienellä tilkalla tavallisesta demi glace –kastikepohjasta saisi taiottua ihan hillittömän hyvän kastikkeen lihalle ja halvan kuoharin saisi muunnettua aika kivaksi drinksuksi.

loimu_2014.jpg

Tätä ja Blossan vuosikertaglögiä on mielestäni mahdoton verrata, sillä glögit ovat niin erilaisia. Jos kuitenkin joku aseella uhaten kysyisi (so highly likely :D), kumpaa kannattaa ostaa, täytyisi ehkä mun taipua Lignell & Piispasen Loimuun, koska glögin kausimaku on erittäin selvästi tunnistettavissa ja tuote on kotimaisen perheyrityksen valmistama. Ja sitä, että joku kotimainen yritys jaksaa taistella tätä taloustilannetta ja kaikkea kreisiä lainsäädäntöä vastaan, sietää mun mielestä ihailla.

Onko joku muu jo maistanut tämän vuoden Loimua?

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.