Perjantaiskumppaa!: Mas de la Sabatera Chardonnay Brut

masdelasabatera.jpg

Aina välillä kuulee puhuttavan cavarypäleistä, jolloin yleensä tarkoitetaan Xarel-loa, Macabeota ja Parelladaa. Maailman viljellyin valkoviinirypäle Chardonnay on kuitenkin myös sallittua cavan valmistuksessa ja sitä usein lisätäänkin vuosikertacavoihin sen hyvän ikääntymiskyvyn vuoksi. Alkon uutuuscava, Mas de la Sabatera Chardonnay Brut 11,90 €, on valmistettu ainoastaan chardosta, mutta se maistuu silti tunnistettavasti cavalta, eli rapsakoilta vihreiltä omenoilta ja sitruksilta. Chardonnay rypäleenä kuitenkin kehittää helposti kermaisia ja mausteisia aromeja, jotka olivat läsnä myös tässä viinissä. Kypsän hedelmäiset aromit ja runsas paahde kompensoivat viinin äärimmäistä kuivuutta kivasti. Tykkäsin todella paljon ja hintaansä nähden tämä kuohari onkin oikea löytö. 

Mas de la Sabateran kanssa kannattaa olla nopea, sillä voitti kultaa omassa sarjassaan Vuoden Viinit – skabassa, joka enteilee hyllyjen äkillistä tyhjenemistä.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.