Miksi punaviinissä on enemmän kaloreita kuin valkoviinissä?
Oon aina miettinyt, minkä takia kaikissa maailman laihdutusoppaissa käsketään laihduttajia valitsemaan alkoholipitoisista juomista kuivan valkkarin. Punaviini esitellään samoissa opuksissa aika kauhean kalorikkaana vaihtoehtona.
No ei tarvittu kun aika monta viinikurssiluentoa ja reissu Ruotsiin niin tajusin, että asialle voi olla kaksi selitystä.
Yksi teoria on se, että nämä kyseiset ohjeet ovat usein jenkkilästä, jossa tehdään paljon viiniä sokerisesta Zinfandelista.
Toinen, vähän todennäköisempi selitys asialle on se, että punaviinit ovat usein 1-1,5% alkoholipitoisempia kuin valkoviinit. Punaviinirypäleet viihtyvät lämpimämmässä kuin valkoiset rypäleet, jolloin niihin kertyy enemmän sokereita ja näin ollen viiniin alkoholia. Jos lasissa on 120 g viiniä niin valkkarissa alkoholia on useimmiten 15 g etanolia ja punkussa 16,8 g. Yhdessä grammassa alkoholia on 7 kilokaloria, jolloin punaviinilasillisessa on keskimäärin 13 kilokaloria enemmän energiaa.
Tadaa!!!!
Nyt vähän lisää sitä punaviiniä.