Chianti

chianti_lasit.jpg

mauskis.jpg

chianti_lasi.jpg

leo.jpg

sumu.jpg

foodwine.jpg

rakkauslotko.jpg

Chianti, joka lausutaan kiantti,eikä suinkaan shzianti tai tshianti, on Toscanan alueella, suurimmaksi osaksi Sangiovese-rypäleestä valmistettu viini. Sangiovesesta valmistetut viinit ovat usein hyvin hapokkaita, tanniinisia ja kirsikkaisia. Hapokkuudensa vuoksi ne sopivat mainiosti tomaattipastojen ja pizzan kanssa, sillä hapokas ruoka vaatii hapokkaan viinin.

Chianteja tulee seitsemältä eri ala-alueelta, joista tunnetuimpia ovat Classico ja Rufino. Chiantit ovat erilaisia täyteläisyydeltään ja niitä valmistetaankin vaatimattomista pöytäviineistä  ja monimutkaisiin ja pitkäänkypsytettyihin riservoihin. Meillä Alkon valikoimista poistunutta, mutta viinikaapin perukoilta löytynyttä Castello di Quarceto Chianti Classico Riservaa juotiin viimeksi tomaatti-mozzarella -salaatin ja ragugnocchien kanssa. Hapot ja tomaatti, rasva ja tanniinit <3.

 

Puuh, surkea kuvaaja ei iloitse surkeasta valotilanteesta (ei valoa tai vaan saakelin rumaa valoa), eikä innostu mäyrisbeibin suukosta linssissä..

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen