Cousiño-Macul Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon 2011

Cousiño-Maculin Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon 2011, 12,48€ tulee keskellä Chileä sijaitsevasta Maipo –laaksosta, aivan pääkaupunki Santiagon vierestä, jolla tuotetaan paljon Cabernet Sauvignon, Merlot ja Carmenere -rypälettä. Viinintuotantoalue on aika lämmin, joten arvatenkin viinissä on paljon alkoholia ja hillomaisuutta. Tunnetun Cono Surin kotihuudit sijaitsevat sitten etelämmässä, viileämmässä Bio Bio -laaksossa, joka on ihanteellisempi kasvupaikka valkoisillle rypäleille ja Pinot Noirille.

Chile on ollut mulle vaikea viinimaa – en ole oikein saanut viineistä ”kiinni” vaikka kaikki muut tuntuvat tykkäävän Chileläisistä. Cabernet Sauvignon ei myöskään ole ollut mun go to –rypäle mustaherukkaisuuden vuoksi, joten tämän viinin kanssa olin todella omalla epämukavuusalueellani, mutta yllätyinkin positiivisesti.

Viini on oikein tuhtia ja selkeästi mustaherukkaista, savuista ja mausteista, sillä sitä on tammitettu 12 kk. Tanniinejakin riittää, mutta ne eivät kiristä epämiellyttävästi paksuhkon suutuntuman ansiosta.

Me syötiin vinkun kanssa arjenpelastusruokaa, eli raakamakkaraa ja kaapintyhjennyssalaattia, mutta viini olisi toiminut vielä paremmin pihvin tai riistaruoan kanssa. Tuhtiudestaan huolimatta oikein helposti lähestyttävä viini niille, jotka etsivät ruokaviiniä hilloisella twistillä.

cousino_macoul.jpg

Pullo saatu maahantuojalta.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *