DIY: Maustettu viina

Syksymmällä Mason Shakeriä ihaillessani törmäsin tuotteen saitilla grillatulla ananaksella maustettuun rommiin. Viinan maustaminen itse voisi olla kätevää, sillä vaihtelua olisi helppo saada muutaman komponentin drinkkeihin, kuten Tom Collinseihin, Moscow Muleihin, Caipiroskiin, Rommikoliin, ja Votka/Gin Toniceihin, joissa blandista ei mielellään lantraisi hedelmämehuilla tai likööreillä. Ja jos viinan maustaa itse, ei tarvitsisi ostaa sitrus- tai marjavotkia kaappeihin pyörimään.

taateligini.jpg

Pari viikkoa sitten kokeilin uuttamista taateleilla. Heitin kuivattuja taateleita läheisestä kiinakaupasta ostettuun purkkiin ja Tanquerayn giniä päälle. Purkki sai lojua muutaman päivän kaapin perällä huoneenlämmössä, ennen kuin osa sisällöstä jouti Schweppesin Ginger & Cardamon Tonicin kaveriksi. Pienestä makeudesta huolimatta (tai ehkä sen ansiosta) oli muuten aika tosi hyvä GT. Kesän rapujuhlille ajattelin kokeilla valmistaa jotain snapsia, vaikka sitruuna-rosmariinisnapsia tai verigreippi-roseepippurisnapsia samalla menetelmällä…

Uuttaa voisi tietenkin myös vodkazingerillä, mutta jos haluaa välttää tavaramerta, uuttaminen toimii luultavasti lasipurkin, muddlerin ja teesiivilänkin avulla. Olen myös lukenut, että maustettuja sokeriliemiä voisi tehdä samalla menetelmällä laittamalla huoneenlämpöistä sokerilientä vaikkapa kanelitankojen kanssa purkkiin muutamaksi päiväksi, mutta en ole päässyt testaamaan tätä vielä itse.

vodkazinger.jpg

 

Onko joku kokeillut viinan tai sokeriliemen maustamista itse? Onko jakaa hyviä tipsejä aloittelijalle?

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.