Flippi

flippi

Olin noin kuukausi takaperin Ravintolakoulu Perhon drinkkikurssilla. Kurssi koostui neljästä neljän tunnin luennosta ja meitä koulutti Suomessa ja maailmalla työskennellyt ja alan kilpailuja voittanut baarimestari Jan Lindgren. Kurssilla opeteltiin baarityöskentelyn perusteita ja juomasekoitusten valmistamista tiskin takana ja jokainen kurssilainen pääsi tekemään todella paljon erilaisia juomasekoituksia. Vaikka neljä iltaa Perhonkadulla olikin vasta pintaraapaisu drinksumaailmaan, nyt kurssin jälkeen tuntuu, etten menisi ainakaan ihan superhirveään paniikkiin, jos joskus baarin taakse joutuisin. Kivaa oli ja suosittelen kurssia kaikille rommicolaa edistyneemmästä kotibaareilusta kiinnostuneille. Hintaa kurssilla oli noin 160 €, joka oli ainakin omasta mielestäni pieni hinta.

Yksi juoma, mitä halusin oppia valmistamaan kurssilla, oli flippi. Flippi on after dinner –tyylinen juoma, johon tulee raakaa keltuaista ja viinaa. Flippiä voi kuitenkin muunnella ja versio, jonka itse opin tekemään ja josta tykkään, sisältää kokonaisen kananmunan lisäksi maitoa, sokerilientä ja viinaa.

Flippi on helppo juoma muunnella. Maidon voi korvata mantelimaidolla tai riisimaidolla ja viina voi olla melkeinpä mitä tahansa, kuten giniä, brandya tai jotain likööriä. Myös maustaminen kuuluu olennaisesti flippeihin ja tuoreet yrtit, marjat, hedelmät ja maustekatkerot nostavat flipin aivan uudelle tasolle.

Drinksukurssin vikalla kerralla pääsimme kehittelemään omia juomasekoituksia. Olin maistanut Liberty or Deathissa giniin tehtyä superhyvää mantelimaitoflippiä, joten hinkkailin flipistä oman meksikolaisversion:

Appelsiininen tequilaflip

1/3 appelsiinin kuorta
1 muna
1-2 cl cointreauta
3-4 cl tequilaa
2-3 cl sokerilientä
6 cl mantelimaitoa
Dash angosturaa
0.5 tl kanelia

Täytä lasi jäillä ja anna jäähtyä (tai laita lasi vaihtoehtoisesti pakastelokeroon). Kuori appelsiinista juustohöylällä muutama pitkä kuorisoiro. Riko muna sheikkeriin ja ravista ilman jäitä niin, että muna rikkoituu ja vähän vaahtoutuu. Laita sheikkeriin viinat, mantelimaito, maustekatkero ja kaneli.  Tyhjennä lasi jäistä. Täytä sheikkeri jäillä ja sheikkaa kunnolla. Siivilöi juoma lasiin ja laita sekaan pari jäätä sheikkeristä, jos siltä tuntuu

Kurssilla Jan sheikkaili meille votkasta, maidosta, sokeriliemestä, rosmariinista ja mustikoista ihan kreisihyvän juoman. Rosmariini ja mustikat sopivat ihan täydellisesti yhteen ja samalla idiksellä tuli aika hyvä flippikin, johon loraus sambucaa toi kivaa potkua.

Rosmariinilla, mustikalla ja sambucalla maustettu rommiflip

1 muna
4 cl vaaleaa rommia
0,5 cl sambucaa
Kourallinen mustikoita
Kourallinen rosmariinia
6 cl mantelimaitoa

Sheikkaa muna, heitä viinat, mustikat, rosmariini, mantelimaito ja jäitä sheikkeriin. Sheikkaa ja strainaa viilennettyyn lasiin.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.