Jäähilejuomat 101
Mielestäni blendereiden ainoa oikea tarkoitus on jäähilejuomien tekeminen. Kelvon jäähilejuoman saa valmistettua kunhan kotoa löytyy blenderi, jäitä, jotain hapanta ja jotain makeaa. Surkeiden puhelimella otettujen kuvien syynä on jäähilejuomien tekemisen vaatima nopeus. Ota annosmitta, viinat, mehut ja puristetut limet esiin ennen jäitä ja ole vikkelä.
1. Se blenderi.
2. Jäitä! Jäähilejuomat ovat yksi syy, miksi en halua enää koskaan elää ilman jääpalakoneellista pakastinta.
3. Cointreauta ja Olmecaa. Valmiisiin margarita-mixeihin ei tarvitse lisätä triple seciä, mutta omasta mielestäni se on ehdoton osa jäähilejuomia. Puolet cointreauta ja puolet rommia, votkaa tai tequilaa.
4. Pakastevadelmia ja lime margarita mixeriä tällä kertaa. Yleensä käytän limeä ja mitä tahansa mehua mitä kaapista löytyy. Myös hedelmät ja liköörit ovat hyviä jäähilejuomien maustamiseen.
5. Tavarat blenderiin. Yleensä lisään myös noin desin olutta, sillä oluen muodostama vaahto pitää jäähilejuoman rakenteen tasaisena.
6. Surrur. Blenderiä saa surruttaa ihan huolella, jotta kaikki jää murskaantuu.
7. Lopputulos! Kauniin ”suolareunan” lasiin saa kastamalla lasin reunaa laakeassa astiassa tiukkaan sokeriliemeen ja sen jälkeen hienoon sokeriin.
Hyviä jäähilejuomia ovat myös:
Lime, karpalo, votka, triplesec -slushie aka. jäähile-cosmopolitan.
Talvinen mustikka-colada. Kookosmaitoa, kanelia, neilikkaa, vaniljasokeria, rommia ja pakastemustikoita.
Sitrus margarita. Appelsiinimehua, limeä, triple seciä ja tequilaa.
Nesteen, jäiden ja alkoholin määrän optimoimisen oppii vasta muutaman kerran jälkeen, mutta mielummin liikaa jäitä ja liian vähän alkoholia kuin tiukka mehu, jossa lilluu muutama jääpala.