Kirsikkainen Brandy Sour

kirsikkasour.jpg

näsijärvi.jpg

jäät.jpg

 

Kirsikkafiilistelyt eikun jatkuvat. Tykkään kovasti Whiskey Soureista ja halusin tehdä kirsikkaisen version. Viskin sijaan mökillä oli kaapissa Carlos I Brandy de Jereziä, joka on rypäleistä tehtyä paloviinaa jota on kypsytetty noin 10 vuotta tammitynnyreissä. Sitä siis.

Whiskey Sourissa on IBAn mukaan 3 osaa viskiä, 2 osaa sitruunamehua, 1 osaa sokerilientä ja dash munanvalkuaista. Itse sheikkasin kaikki liemet suorilta jäiden kanssa (sheikkasin kuvassa olevaa drinksua liian pitkään, jolloin se pääsi aavistuksen vetiseksi), mutta tätä postausta neppaillessani sain tietooni, että juoma kuuluu dry shake ennen jäiden lisäämistä. Liemet heitetään siis eka sheikkeriin sekoittumaan, jonka jälkeen lisätään jäät ja sheikataan vähän lisää kunnes juoma on kylmä. Harjoitukset siis jatkukoon.

8 kirsikkaa
4,5 cl brandya
3 cl sitruunamehua
1.5 -2 cl sokerilientä (1:1 suhteella sokeria ja vettä)
n. 2 tl munanvalkuaista
yksi kirsikka varsineen

Täytä lasi jäillä ja jätä se jäähtymään siksi aikaa, että valmistat drinkin. Muddlaa kahdeksan kirsikkaa sheikkerin pohjalla, heitä sekaan viina, sokeriliemi, sitruunamehu ja munanvalkuainen. Sheikkaile hetki, lisää jäät ja sheikkaa vähän lisää, että drinkki on kylmä. Kirsikanpalasten vuoksi juoman strainaaminen fiinimmän siivilän läpi olisi kestänyt ikuisuuden, joten jos pieni rustiikkius ei haittaa, kaada juoma jäillä täytettyyn lasiin ja koristele kokonaisella kirsikalla.

Oon pahoillani jos tää postaus saa sourin tekemisen vaikuttamaan rakettitieteeltä. Pro-tyyppien maailmassa se varmasti on, mutta vakuutan, että amatöörikin onnistuu tavallista lauantaidrinksuilijaa tyydyttävästi, kun vain varaa ainekset valmiiksi pöydälle riviin, eikä ala etsimään laseja kuumasta tiskikoneesta siinä vaiheessa, kun juoma nököttää valmiina sheikkerissä.

kirsikka brandy.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma