Kolme päivää vermuttia I/III: Tinto de Verano

martinirosso.jpg

Vermutti on miksi viiniä, yrttejä ja sokeria. Vermuttia voi juoda ihan sellaisenaan teatterin puoliajalla tai Madridilaisittain sunnuntaina tapasten kanssa. Niitä on erilaisia, kuten kuivaa ja makeaa, vaaleaa ja punaista, pinkkiä, ja kallista, Martinin ja Dolce & Gabbanan kultaista.

Vermuttien klassikko on  Martini Rosso, Torinolaisen Martini Rossin ihan eka tuote, joka lanseerattiin jo 1863. Helpoin drinkki väsätä on tietty vermuttisooda, mutta koska litku taipuu myös moneen muuhun, vietetään Viinillä seuraavat Kolme Päivää Vermuttia.

Mutta asiaan ja eka drinkki kehiin!

Kaikki on varmaan kuulleet, että Espanjassa juodaan sangriaa. No juodaan sitäkin (enimmäkseen Don Simonia kotibileissä), mutta enemmän tinto de veranoa, joka on puolet punkkua ja puolet sitruunalimonadia tai gaseosaa (soodan ja spriten sekoitukselta maistuvaa juomaa) ja johon saatetaan joskus lisätä rommia. Mun alakerran pinxopaikassa tinto de verano meni kuitenkin suunnilleen näin:

1 osa Martini Rossoa
1 osa punaviiniä
1 osa sitruunalimonadia

Ihan parasta helle- tai kotibilejuomaa ja niin simppeliä tehdä. Jos haluaa hifistellä, voi sekaan heitellä appelsiini- tai sitruunalohkoja, mutta se ei tarpeellista.

tintodeverano.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.