Madridilainen sunnuntai
Olin hetken harmissani, kun tajusin, ettei Madridissa ole oikein kunnollista brunssikulttuuria. Harmitus hävisi kuitenkin nopeasti, kun mentiin sunnuntaina madre mían (suom: äitini) kanssa La Latinan kaupunginosaan ja Mercado De San Miguelille pyörimään ja herkuttelemaan. Sunnuntaisin madridilaiset suuntaavat siis keskustan kupeeseen syömään tapaksia ja juomaan viiniä, mikä ei ole lainkaan hassumpi vaihtoehto brunssille.
Useimmiten tapakset eivät ole mitään pieniä suupaloja, kuten joskus luulin, vaan jaettavaksi soveltuvaia lautasia juustoa, kroketteja, oliiveja, leikkeleitä, lihapullia, makkaranpalasia, fritattuja tai säilöttyjä kasviksia, patalihoja, friteerattuja mereneläviä, majoneesiperunoita, perunamunakasta tai piirasta. Useimmiten siis jotain aika tuhtia ja rasvaista darraruokaa.
Pohjoisespanjasta tulevat pintxot (lausutaan pintso) ovat patongin päälle tai cocktailtikkuun koottuja yksittäisiä suupaloja, joissa voi olla vaikkapa kalaa, katkarapua ja majoneesia, yrteillä maustettua kotijuuston tapaista juustoa, maalaispateeta tai tuorejuustolla täytettyjä kaltattuja paprikoita. Useimmiten hieman raikkaammat pintxot ovat enemmän omaan mileenki ja kämppäni alakerrassa onkin ihan paras baskiravintola, Orio, jossa asiakkaat saavat itse napata pintxoja baaritiskin päälle rakennetusta vitriinistä ja ravintolassa kiertäviltä tarjoilijoilta.
Eniveis, mikäli brunsseilu ikuisine kuohareineen tulee jo ulos korvista, voi sunnuntain viettää espanjalaisittain tapaksia ja mitä mielikuvituksellisimpia patonkiviritelmiä syöden ja olutta sekä punkkua juoden!