Mango Batida
Kaverini oli koonnut Ensitreffit alttarilla – kisastudioon (miks muuten aina hoetaan, että naiset vekslaa, eikä ikinä tyydy mihinkään? Ne Jussi ja Ollihan siellä venklaa) sesongin hedelmiä – mangoa ja ananasta. En ollut pitkään aikaan syönyt mangoja ja voi ah! NIIIN hyviä ja just nyt parhaimmillaan.
Mangot ovat makeita ja trooppisen aromikkaita, ja niistä saatava mehu on paksun maltaista. Mikään ryppyotsainen karvasta, hapanta ja viinaa sisältävä viinacocktail mangosta ei onnistuisi mun taidoilla, joten surruttelin tämän jälkkäriksi kelpaavan brasilialaisen jäähilejuoman – Mango Batidan!
Kondensoitua maitoa, viinaa ja hedelmää miksaaviin batidoihin voi käyttää vissiin mitä vain hedelmiä, mutta viinan kuuluisi olla aitoa Cachacaa. Oman versioni tein kuitenkin rommista, sillä halusin tietää, tulisiko siitä hyvää. Vain yhtä drinkkiä varten kun ei mielestäni kannata ostaa pulloa viinaa ja ajattelin, että ruudun siltä puolelta löytyisi useimmilta valkoista Bacardia. Ja hyvää tuli.
1 n. 3,5-4 dl -kokoinen juoma
Puolikas kypsä mango
4,5 cl (= 3 rkl) vaaleaa rommia tai cachacaa
4,5 cl (= 3 rkl) kondensoitua maitoa
Loraus tavallista maitoa
1,5 dl jäämurskaa tai reilu 2dl jääpaloja
Kuori ja paloittele mango. Blendaa mangonpalaset, kondensoitu maito (ÄLÄ kaada sitä purkista, sillä sotket vain. Avaa purkki kokonaan ja nosta tökötti ruokalusikalla purkista), maito ja viina sileäksi. Heivaa sekaan jäät ja aja tasaiseksi.
Alkoholittomasta versiosta saa maistuvamman laittamalla enemmän maitoa ja vähemmän kondensoitua maitoa sekä laittamalla vähän esim. kanelia tuomaan mausteisuutta.