Moët & Chandon 2002 vs. Laurent-Perrier 2002
Mäyrisbeibin kanssaomistajan kanssa tuli kaksivuotispäivä vastaan, joten ennen illan syöminkejä poksautettiin auki lahjaksi saatu Moët & Chandon Grand Vintage 2002. Viini tuoksui ihan vohveleilta, omenahillolta ja kermavaahdolta, mutta maku oli raikas ja hapokas.
Mötikän kanssa napsittiin prosciuttoa, päärynää, auraa ja saksanpähkinöitä, brietä, appelsiinihilloa ja paahtista sekä ankkapateeta. Hyvää oli!
Illalla hipsittiin vajaa 20 metrin matka ravintolaan Hella & Huone, jossa talon samppiksena olikin kiva yllätys, Laurent-Perrierin Brut Milléssimé 2002. Kypsiltä keltaisilta hedelmiltä tuoksuva, ihanan briossinen, kypsän paahteinen ja täyteläisen pyöreä Laurent-Perrier oli ehkä enemmän omaan makuun. Hieman terävä Moët & Chandon olisi ehkä hyötynyt vielä muutamasta vuodesta viinikaapissa.
Illallinen Hella & Huoneessa oli ahdasta pöytää ja hieman hidasta palvelua lukuunottamatta ihan super. Ruoka oli kivan yllätyksellistä ja kaikki viinit todella laadukkaita. Suosittelen!