Port Tonic
Oli aikamoinen amatöörivirhe nakutella pidemmän linjan hengentuotos Lilyn editoriin ja yrittää dragata kuvia tiedostonsiirtäjään. Teksti otti ja katosi taivaan tuuliin niinpä, vanhassa Lilyssä se olisi mennyt sinne luonnoksiin, josta tykkäsin kovasti, mutta ei nyt, vaan se on ehkä siellä jossain riipivään hallintatyökalun syövereissä.
Mutta iloisempiin asioihin, nimittäin Port Toniceihin. Valkoisesta kuivasta portista ja tonicista 1:2 suhteella tehty aperitiivi toimi viime viikonloppuna varsin mainiona starttina välimerestä inspiroituneelle päivälliselle. Yksinään valkoinen port ei kovasti ihastuttanut, sillä portviinin kypsyminen keskeytetään lorauttamalla tankkiin satsi paikallista pontikkaa ja harjaantumattomaan kolviin liemi tuoksahti jokseenkin liuottimelta.
Vaikka tämä ei ole ruokablogi, suosittelen lämpimästä kokeilemaan liemevyysseulan läpi solahtanutta kylmää espanjalaista mantelivalkosipulikeittoa, Sopa de Ajo Blancoa. Kiva vaihtoehto ainaiselle gazpacholle ja hyvä seuraaja Port Toniceille.
Taylor’s Chip Dry White 15,98€
Psst, arvonta on vielä muutaman hetken auki!
//EDIT: Onneksi on mahtiskommentoijia. Oma käsitykseni tummista rypäleistä valmistettavasta valkoisesta portista oli meinaan puhdasta huuhaata. Ihan valkeista rypäleistä tämä nektari puserretaan. Sorppa!