Korjaamon samppanjamarkkinat

Mun sydäntä riipii!

Koko kevään olen voivotellut, kuinka tänä keväänä ei ole viinimessuja. Kun sitten olen raahautunut luennolle odottelemaan parhausohjelmatäyteistä viikonloppua, vilahtaa mötikän FB-status silmään: Moët & Chandon tänään Korjaamon samppanjamarkkinoilla (tjtnsp).

Samppanjamarkkinat? SAMPPANJAMARKKINAT!?Häh apua mitä, omg, sapelinäytöksiä, Jukka Sinivirta, Krugia, liput 15 euroa, alkaa perjantaina kahdelta, loppuu lauantaina kasilta. Niin siis Korjaamolla.

Menkää edes joku ja nautiikaa munkin puolesta, sillä universumi tuskin taipuu puolelleni tässä asiassa.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli

No ne kasvot ja mieltymykset

 

pallokollaasi2.jpg

Keskustelu omalla naamalla bloggaamisesta ja sen vaikutuksesta kirjoittajaan suhtautumiseen innoitti ajatuksen ottaa tietenkin miljoona pölhöä peilikuvaa omasta naamasta, mutta myös kertomaan omista lempparimauista. Itseä kun usein epäilyttää lukea sellaisten ruoka- ja viinikriitikoiden arvioita, joiden mieltymyksiä en tunne. Toki ammattilaiset ovat ammattilaisia ja pystyvät tunnistamaan teknisesti hienoja viinejä jeejee, mutta en vaan usko, etteikö maistajan paletti vaikuttaisi arvioon. Lukeudun myös itse niihin ihmisiin, jotka tekevät miljoona johtopäätöstä kasvojen ja ulkonäön perusteella, eivätkä vain pysty fiilistelemään vinettoja, jotka maistuvat siltä, että tervaa joisi. 

Mutta siis, tällä puolella ruutua

Vihataan

  • Ananaksisuutta ja tammea valkkareissa, eli kaikkia tuhteja chardonnayita.
  • Hilloisuutta ja paksua suutuntumaa punkuissa, eli hyvin useita eteläafrikkalaisia shirazeja.
  • Ale-oluita ja Guinnesia
  • Light-siidereitä
  • Hanhea suurempien eläinten sisäelimiä
  • Hapanlimppua ja karjalanpaistia

 

Vieroksutaan

  • Tiukkaa viinaa, ainakin toistaiseksi
  • Makeita liköörejä aveceina
  • Halpoja cabernet sauvignoneja
  • Camparia ja appelsiinimehua
  • Täytekakkuja
  • Liian rustiikkeja ja rempseitä kuohareita

 

Rakastetaan

  • Suurinta osaa rieslingeistä evör
  • Pinot Noirin pinotmaisuutta
  • Samppanjaa! Erityisesti Ruinartin ja Laurent-Perrierin tyylejä.
  • Aperolia
  • Suolaa. Ihan kaikessa.
  • Linnunmaksajuttuja
  • Sangioveseä

 

Ja nyt just sytytään

  • Kevyille punaviineille
  • Parsalle

 

Minkälaiset maut sytyttää ruudun sillä puolen?

 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä