
Keskustelu omalla naamalla bloggaamisesta ja sen vaikutuksesta kirjoittajaan suhtautumiseen innoitti ajatuksen ottaa tietenkin miljoona pölhöä peilikuvaa omasta naamasta, mutta myös kertomaan omista lempparimauista. Itseä kun usein epäilyttää lukea sellaisten ruoka- ja viinikriitikoiden arvioita, joiden mieltymyksiä en tunne. Toki ammattilaiset ovat ammattilaisia ja pystyvät tunnistamaan teknisesti hienoja viinejä jeejee, mutta en vaan usko, etteikö maistajan paletti vaikuttaisi arvioon. Lukeudun myös itse niihin ihmisiin, jotka tekevät miljoona johtopäätöstä kasvojen ja ulkonäön perusteella, eivätkä vain pysty fiilistelemään vinettoja, jotka maistuvat siltä, että tervaa joisi.
Mutta siis, tällä puolella ruutua
Vihataan
- Ananaksisuutta ja tammea valkkareissa, eli kaikkia tuhteja chardonnayita.
- Hilloisuutta ja paksua suutuntumaa punkuissa, eli hyvin useita eteläafrikkalaisia shirazeja.
- Ale-oluita ja Guinnesia
- Light-siidereitä
- Hanhea suurempien eläinten sisäelimiä
- Hapanlimppua ja karjalanpaistia
Vieroksutaan
- Tiukkaa viinaa, ainakin toistaiseksi
- Makeita liköörejä aveceina
- Halpoja cabernet sauvignoneja
- Camparia ja appelsiinimehua
- Täytekakkuja
- Liian rustiikkeja ja rempseitä kuohareita
Rakastetaan
- Suurinta osaa rieslingeistä evör
- Pinot Noirin pinotmaisuutta
- Samppanjaa! Erityisesti Ruinartin ja Laurent-Perrierin tyylejä.
- Aperolia
- Suolaa. Ihan kaikessa.
- Linnunmaksajuttuja
- Sangioveseä
Ja nyt just sytytään
- Kevyille punaviineille
- Parsalle
Minkälaiset maut sytyttää ruudun sillä puolen?