NYC
Arvatkaa missä mä olin! No Nykissä! Äidin kanssa ottaa hurautettiin sinne viime keskiviikkona ja palattiin kotiin tänään. Ihan hillitön paikka, tällaisen shoppaushullun ja kulinaristin taivas. Juomakulttuurin puolesta New York oli tosin ihan erilainen mitä odotin.
Vähän harmittaa, ettei me onnistuttu löytämään jenkkiviinejä kovin monesta paikasta. Erinäisten ravintoloiden ja viinibaarien listoilla oli toki jenkkiviinejä, mutta lähes kaikki laseittain myytävät viinit olivat ranskalaisia tai italialaisia. Toisekseen alkudrinkkien, ruoan ja viinien rytmittäminen illallisella aiheutti meille päänvaivaa. Eräässä paikassa alkuruoat saapuivat ennen, kuin oltiin ehditty juomaan aperitiiveja loppuun, eikä muualla tarjoilijat oikein edes kyselleet, mitä haluaisimme juoda eri ruokalajien kanssa.
”I’d like a glass of the California Dolcetto with the starters and a glass of the Oregon Pinot with the entrée.”
”Okay so I’ll just bring the Pinot whenever you’re finished with the Dolcetto right?”
”Well umm…”
Toisaalta drinkkikulttuuri näytti olevan aivan toisella tasolla Eurooppaan tai Suomeen verrattuna. Useissa paikoissa tarjoilija saapui pöytään pienen kristallikannun kanssa, josta juoma siivilöitiin cocktaillasiin ja lähes jokaisella ravintolalla oli omia nimikkodrinkkejä. Drinkkihommista innostuneena en voinut jättää tätä Kim Haasarudin 101 Blender Drinks –kirjaa Barnes & Noblen hyllyyn. Nättejä kuvia ja laittoman herkkuja reseptejä, joista ainakin jäähile Pimm’siä ja kondensoitua maitoa, sokeriruokoviinaa ja mangoa yhdistävää Mango Batidaa on pakko kokeilla!