NYC

 

img_0510.jpg

jeffreys.jpg

blenderdrinks2.jpg

Arvatkaa missä mä olin! No Nykissä! Äidin kanssa ottaa hurautettiin sinne viime keskiviikkona ja palattiin kotiin tänään. Ihan hillitön paikka, tällaisen shoppaushullun ja kulinaristin taivas. Juomakulttuurin puolesta New York oli tosin ihan erilainen mitä odotin.

Vähän harmittaa, ettei me onnistuttu löytämään jenkkiviinejä kovin monesta paikasta. Erinäisten ravintoloiden ja viinibaarien listoilla oli toki jenkkiviinejä, mutta lähes kaikki laseittain myytävät viinit olivat ranskalaisia tai italialaisia. Toisekseen alkudrinkkien, ruoan ja viinien rytmittäminen illallisella aiheutti meille päänvaivaa. Eräässä paikassa alkuruoat saapuivat ennen, kuin oltiin ehditty juomaan aperitiiveja loppuun, eikä muualla tarjoilijat oikein edes kyselleet, mitä haluaisimme juoda eri ruokalajien kanssa.

”I’d like a glass of the California Dolcetto with the starters and a glass of the Oregon Pinot with the entrée.”
”Okay so I’ll just bring the Pinot whenever you’re finished with the Dolcetto right?”
”Well umm…”

Toisaalta drinkkikulttuuri näytti olevan aivan toisella tasolla Eurooppaan tai Suomeen verrattuna. Useissa paikoissa tarjoilija saapui pöytään pienen kristallikannun kanssa, josta juoma siivilöitiin cocktaillasiin ja lähes jokaisella ravintolalla oli omia nimikkodrinkkejä. Drinkkihommista innostuneena en voinut jättää tätä Kim Haasarudin 101 Blender Drinks –kirjaa Barnes & Noblen hyllyyn. Nättejä kuvia ja laittoman herkkuja reseptejä, joista ainakin jäähile Pimm’siä ja kondensoitua maitoa, sokeriruokoviinaa ja mangoa yhdistävää Mango Batidaa on pakko kokeilla!

 

Koti Ruoka ja juoma Matkat

Gin and Tonic & Bloody Mary

 

gin_tonic_bloody_mary.jpg

bloody_mary.jpg

gin_tonic.jpg

Vaikka oma suosikkiaperitiivi on ehdottomasti hyvä kuohuviini, joskus on kiva fiilistellä tulevaa ateriaa angloamerikkalaisemmin, eli drinksuilla!

Gin and Tonic

Tuttu ja turvallinen GT sai alkunsa 1800-luvun Intiassa, jossa brittiupseerit sekoittivat vettä, limeä, sokeria ja giniä malariaa parantavaan chincona-puun kuivattuun ja jauhettuun kaarnaan. Meidän residenssissä aperitiiveiltiin ihan vaan Rainbown Light Tonicilla ja Bombay Sapphire Eastilla, johon sujautin leveän kurkkuviipaleen ja sitruunaviipaleen.

Kurkkuviipaleen kanssa tosin huijasin, sillä kurkkuviipaleita tulisi lisätä vain Hendrick’sin Ginistä tehtyihin Gin Toniceihin. Vakiomausteiden lisäksi sitruunaruoholla ja pippurilla maustettua Bombay Sapphire East giniä ostin lentokentältä  vain ja ainoastaan kauniin pullon vuoksi. Jos joku kaipaa tuotteesta syvempää analyysiä, kannattaa kurkata tämä giniblogi (kyllä, giniblogi), sillä itse en tajua paljoa viinoista, enkä maistanut ko. rehuja kovin selkeästi.

 

Bloody Mary

1900-luvun alussa Pariisissa kehitetty, mutta New Yorkissa suosionsa huipulle kivunnut Bloody Mary on tyyliltään pick-me-up, joka on vapaasti suomennettuna darran parantava drinkki. International Bartenders Associationin mukaan Bloody Maryyn tulee kolme osaa votkaa, kuusi osaa tomaattimehua ja yksi osa sitruunamehua ja se maustetaan Worcestershire -kastikkeella, Tabascolla ja suolalla. Sekoittajaksi lasiin voi tunkea lähes mitä vihanneksia vain oliiveista porkkanoihin, mutta poikaystävä tyytyi kurkkuun ja perinteiseen selleriin.

Vaikka koko hoito kuulostaa simppeliltä, siinä onnistuu harvoin kotioloissa, joten satsaaminen Mr & Mrs. T:n valmiiseen Bloody Mary mikseriin kannattaa. Jos taas sötköttelee Marlin tomaattimehun kanssa kuten meikäläinen, kannattaa sekoittaa votka ja tomaattimehu ennen maustamista ja jäiden päälle kaatamista, sillä alkoholi voimistaa tulisia makuja. Pelkässä tomaattimehussa suolaisuus ja tulisuus voi hyvin olla kohdillaan, mutta votkan kanssa litku voi yllättää ikävästi lattealla ja tulisella maulla. Mikäli näin käy, pieni lisäys suolaa ja sokeria voi pelastaa tilanteen.

 

Olisi kiva kuulla, mitä muut tykkäävät juoda aperitiiveina?

Koti Ruoka ja juoma DIY