Fleury Fleur de l’Europe Brut

fleury.jpg

Huh, mahtava vuosijuhlaviikonloppu takana. Viikonloppuna nautituista alkoholijuomatuotteista (Yellow Tailin viinit, Freixenet Cordon Negro Brut, Koskenkorva ja Upcider Omena) ei liene merkittävää saati luotettavaa arviota suuntaan jos toiseen, mutta lehtikorin uumenista pelastui Fleury Fleur de l’Europe Brutin, 35,60€ tasting notesit. 

Eteläisemmästä Champagnesta tuleva Fleury oli vähintäänkin virksitävän erilainen samppanja. Viinistä löytyi litsejä, luumuja, hedelmäisyyttä ja mausteisuutta. Alkon kuvauksen mukaista briossisuutta en harmiksini havainnut, mutta pieni hiivaisuus antoi mukavaa täyteläisyyttä pitkälle maulle. Fleuryn kanssa maistui patonginpalan mätkästyt ankkapateköntsät ja poikaystävän sohvanpuolikkaalla juustonaksut

Alkon sivujen mukaan Fleuryn samppis on paitsi luomua, myös biodynaamista. Verkosta löytyy tosin ristiriitaista tietoa siitä, noudattaako koko Fleuryn tila Rudolf Steinerin astrologiaan perustuvaa, kokonaisvaltaista luonnonmukaista viljelyfilosofiaa vai harjoitetaanko sitä vain osalla tarhoista. Itse en ole muodostanut selkeää kantaa siihen, onko luomu tai biodynaamisuus minulle tärkeää viinissä, sillä uskon perinteitä ja palstojaan kunnioittavien viininviljelien tekevän niin kuin koko tilan tarhoille on parasta. Eri asia on tietenkin massatuotetut halpaviinit, joissa verojen, rahtien ja pakkausten jälkeen tuotteen hinta jää muutamiin kymmeniin sentteihin.

Mitä mieltä itse olet? Onko tärkeää, että viini on luomu- tai biodynaamisesti viljeltyä?

 

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen

Tastingkauden avaus

inez-tapas-bar-3.jpg

Jahuu! Kevään eka tasting koettu. Ainejärjestömme järkkäämä viininmaistelu oli eilen meikäläisen Tampereen pään lempparimestassa, espanjalaisin (ja nyt myös portugalilaisiin) viineihin, siidereihin ja tapaksiin keskittyvässä Inezissä. Inezissä musa ei huuda koskaan liian kovalla, palvelu on aina ihan ässää ja viinit ovat todella hyvän hintaisia (lasi cavaa 6-11.50 €).

Pruuvin isäntänä oli yksi Gastropub -ketjun omistajista, Sami Lappalainen, joka kaatoi laseihin Alsacelaista Pinot Noiria, Pomerolia Bordeauxista, Torresin Mas La Planaa, Amaronea, jotain whackia portugalilaista ja Torresin Salmosta. Viinit olivat ihanan erilaisia ja tuli taas muistettua kuinka paljon tastingeista saa irti siihen verrattuna, että ostelee viikonloppupulloja. Lisää näitä!

Kuva: Tripadvisor

 

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen