Jansz

jansz-australian-ballet-postcard.jpg

Toissaviikonloppuna tuli juotua Australian Tasmaniassa tuotettua Janszia, 17,12€, viimeviikon Viini-lehden viinivinkkiä, ja hyvää oli! Rutikuivassa ja rapsakassa kuohussa on sitrushedelmiä ja ihan hienonhentoa yrttisyyttä. Tasmaniassa on kuulemma hyvin samanlainen maaperä ja viileä, juuri ja juuri viininviljelyn mahdollistava ilmasto kuin Champagnessa ja Jansziin on käytetty samoja rypäleitä kuin samppanjaan – Chardonnayta, Pinot Noiria ja pikkiriikkinen osuus Pinot Meunieria.

Ei nyt ihan yhtä hyvää kuin kympin-kaksi kalliimpi samppanja, mutta miksi olisikaan? Me juotiin juustojen ja salamien kanssa, uudelleen kokeilisin jonkin merisen ja raikkautta kaipaavan, kuten hummeripastan kanssa.

 

Kuva: Wordculture

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen

Kuumaa siideriä ja calvadosta

 

marthastewartdtrecipescider.jpg

Äh miten pitkäksi on venähtänyt tämä postautauko. Viimeinen viikko oli aikamoista sirkusta koulu- ja vapaaehtoishommineen sekä mäyrisbeibin perjantai-iltaisen lääkärintarpeen kanssa, mutta vihdoin nautitaan pirteän toipilaan kanssa mökkeilystä ja perheeni seurasta.

Risujen ja oksien polton lomassa nautittiin niukan ruokakomeron inspiroivaa lämmikettä, calvadoksella terästettyä kuumaa siideriä! Jääkaapista löytynyt mystinen Lidlin siideripullo jouti kattilaan ruokosokerin, vaniljasokerin ja kanelin kanssa. Lasien pohjalle lorautin hieman calvadosta, joka on siideristä tislattua omenaviinaa ja päälle kuumaa siideriä. Vaikka glögikausi onkin ohi, lämmin juoma ulkoilmassa tekee terää. Kaupungissa olisin liottanut siiderissä kanelitankoa, inkivääriä ja omenan palasia tai sitten appelsiininkuorta ja tähtianiksia.

Lupaan palailla viinijuttujen ja odottavan haasteen pariin, kunhan pääsen jälleen takaisin vakaiden nettiyhteyksien ja hiiren äärelle.

Leppoisaa lauantaita!

 

Kuva: Pinterest

Koti Ruoka ja juoma DIY