Viognier ja rullat

viognier_pontot.jpg

rullaa_pukkaa.jpg

viognier.jpg

Viime viikonloppuna pyöräyttelin vietnamilaisia tuorerullia, joita seurasi laab ja osterikastikkeessa pyöräytetty bok-choy. Tuorerullien kanssa olisi varmaan mennyt joku kuivakin viini, mutta puolikuiva viognier oli just hyvä tulisen pääruoan kanssa.

Noin kympin hintainen jenkkiviognier valikoitui Alkon myyjän suosituksesta, mutta on tosin poistumassa valikoimasta (höh!). Viognier -rypäleestä tehtyjen viinien pitäisi olla vähähappoisia ja yhdistää aromeissaan hedelmäisyyttä ja hienostuneisuutta. Ainakin tämä kaveri lunasti edellämainitut lupaukset hyvin kukkeudella ja sharon-hedelmäisyydellä. Tykkäsin!

Herkkien ja raikkaiden tuorerullien kanssa pehmeämpi viini sopi hyvin ja viinin sokerit taltuttivat pääruoan tulisuutta mukavasti. Kiva juttu Viognierista on muuten Heikin Viinikoulussa ja Alkon normivalikoimasta löytyy muutamia viogniereita inhimilliseen hintaan.

Viognieriin tutustuminen siis jatkukoon!

 

 

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen

Omaa viiniä Kaliforniasta

wfbannerbarrels1.jpg

Twitteriä pläräillessä silmään osui  The Wine Foundry, yritys, joka alkoi viime lokakuussa tarjota kuluttajille mahdollisuuden osallistua oman viinin valmistukseen. The Wine Foundryn asiakkaat pääsevät valkkaamaan viinitarhan, josta rypäleet poimitaan ja luomaan suunnitelman siitä, miten viini valmistetaan ja kypsytetään. Lopuksi asiakkaat pääsevät suunnittelemaan pakkauksen ja sekoittamaan viinin.

Mistään halvasta huvista ei taida olla kyse, sillä samoilta viinipalstoilta on peräisin monia yli 92 Parker Pointsin viinejä ja tavaraa pitää tilata kerralla yli 150 pulloa. Ei silti, oman rannikon vuoristossa kasvaneen Pinot Noirin tilaaminen esim. häihin tai synttäreille olisi ehkä aika hillittömän siistiä.

Kuva: The Wine Foundry

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen Uutiset ja yhteiskunta