Chianti

chianti_lasit.jpg

mauskis.jpg

chianti_lasi.jpg

leo.jpg

sumu.jpg

foodwine.jpg

rakkauslotko.jpg

Chianti, joka lausutaan kiantti,eikä suinkaan shzianti tai tshianti, on Toscanan alueella, suurimmaksi osaksi Sangiovese-rypäleestä valmistettu viini. Sangiovesesta valmistetut viinit ovat usein hyvin hapokkaita, tanniinisia ja kirsikkaisia. Hapokkuudensa vuoksi ne sopivat mainiosti tomaattipastojen ja pizzan kanssa, sillä hapokas ruoka vaatii hapokkaan viinin.

Chianteja tulee seitsemältä eri ala-alueelta, joista tunnetuimpia ovat Classico ja Rufino. Chiantit ovat erilaisia täyteläisyydeltään ja niitä valmistetaankin vaatimattomista pöytäviineistä  ja monimutkaisiin ja pitkäänkypsytettyihin riservoihin. Meillä Alkon valikoimista poistunutta, mutta viinikaapin perukoilta löytynyttä Castello di Quarceto Chianti Classico Riservaa juotiin viimeksi tomaatti-mozzarella -salaatin ja ragugnocchien kanssa. Hapot ja tomaatti, rasva ja tanniinit <3.

 

Puuh, surkea kuvaaja ei iloitse surkeasta valotilanteesta (ei valoa tai vaan saakelin rumaa valoa), eikä innostu mäyrisbeibin suukosta linssissä..

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen

Thaimaassa on tosiaan olutta ja drinksuja

Kahden viikon loma paloi suurinpiirtein näin: viisi päivää shoppailua Kuala Lumpurissa, viisi päivää rannalla loikoilua Koh Samedilla ja kaksi päivää kärvistelyä Pattayalla. Matkalaukku keräsi lomaflosoa viisi kiloa, saarella en käyttänyt kenkiä kertaakaan ja Pattayalla tsekkailtiin ladyboy -kabaree ja kokeilin ekaa kertaa pistoolilla ampumista. Varsin huippu ja hetamainen loma siis! 

Joka paikassa tuli syötyä hyvää ja riisiä ja juotua olutta. Malesiassa Tigeria ja japanilaista Asahia, Thaimaassa Changia, Singhaa ja Leoa. Niinkuin ihana marietta vähän aikaa sitten havainnoi, Thaimaassa tosiaan on olutta.

thaibisset.jpg

Tiger on oma suosikkini, helposti juotava, muttei ihan vesikaljaakaan. Asahissa on tietty hienoin tölkki, mutta superkuivasta bissestä puuttuu hento makeus ja maltoisuus, josta tykkään. Thaimaalaisista oluista Chang on halvinta ja vahvinta, Singha hieman vetisempää ja miedompaa. Leosta kuitenkin tykkäsin, sillä se oli aavistuksen makeahkoa ja Singhaa täyteläisempää. Aasialaisen ruoan kanssa laihat, ei-kovin-kitkerät ja aavistuksen maltoiset oluet sopivat kivasti.  Puhtaan makuisen Asahin voisi kuvitella sopivan hyvin sushin kanssa.

maitaislingmojito.jpg

Olutyliannostuksen rajoilla join aika monia myös mojitoja, Mai Taita ja Singapore Slingejä. Mojito on usein uhka tai mahdollisuus, mutta Koh Samedilta löytyi baari, jossa mojitolasissa oli varmaan järvikyläruukullinen minttua, hulluna limeä, reilusti rouskuvaa sokeria ja tummaa rommia. Tummasta rommista tehty mojito näyttää tietenkin aika rumalta, mutta maistuu miljoonasti paremmalta kuin vaaleasta rommista tehty versio. 

Mai Taissa ja Singapore Slingissä on aika paljon samoja ainesostia – grenadiinia, sitruunamehua, cointreauta ja ananasmehua, mutta kirpeähkö sling oli enemmän mieleeni. Mai Tai taitaa sopia paremmin makeiden mehucocktailien ystäville.

Virhearviointejakin lomalla sattui. Lupasin, etten juo mitään drinkkejä, joiden nimeä en tunnista, mutta Kuala Lumpurissa join Island Belleä, eli rommia, mustaa teetä ja persikkapyreetä. Ei jatkoon..

Muutenkaan drinksujen pyöräyttely ei näyttänyt olevan kaikissa paikoissa ihan hanskassa  – Hard Rockin frozen margaritoissa oli niin paljon viinaa, että aperitiiveiltä poistuttiin aika kovassa nousussa, hotellin baarimikolla ei ollut mitään käsitystä siitä, miten viskikola valmistetaan ja erääseen Long Island Ice Tea -jugiin sai lorauttaa itse tölkin colaa, jotta litku oli lähelläkään juomakelpoista. Baareissa jengi osteli kokonaisia viinapulloja (hinta n.25-40€/l) pöytiin. Eräässä diskossa viiden hengen naisporukat saivat ilmaiseksi valitsemansa viinapullon pöytään..Vai miltä kuulostaisi pullo raakaa viinaa tyttöjen kanssa baarissa?

 

Kuvat: Pinterest, Mount Fuji, Lionelg, The Drum, Tasty Thailand, Golden Eagle Trading

Reseptit: Nettibaari ja Drinkkiklubi

 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Matkat