Viikonloppu vartissa Vol. 2

pinotgris.jpg

etanat_pannut.jpg

voimosso.jpg

kaaos.jpg

etanat.jpg

Lemppari lauantailöllöilyherkkuni on ihanan tylsät, perinteiset valkosipulipersiljaetanat. Hinta+vaiva+aika/maku -suhde on etanoissa ihan verraton. Noin kuuden euron purkissa on 24 etanaa, joka riittää hyvin neljälle hengelle. Valkosipuli, voi ja persilja nyt maksavat jonkun kolikon, joten hirveän tyyriistä herkusta ei ole kyse. Pari valkosipulin kynttä, vähän lehtipersiljanjämiä, voita ja pari rouhausta suolaa ja pippuria mössöksi, etanat etanapannun koloihin, etanoiden peitto voilla ja noin 200 asteiseen uuniin. Etanoiden kypsyessä  ehtii muuntaa kandin aiheuttaman kaaoksen takaisin ruokapöydäksi, leikata patonkia ja viskata tiskit koneeseen.

Etanoiden maku on aika sienimäinen ja  annoksessa on rutkasti rasvaa. Etanoiden kanssa rasvaa leikkaavat raikkaat ja kevyehköt punkut ja hedelmäiset valkkarit toimivat hyvin. Kovin tanniinista tai hilloista punaviiniä en suosittelisi, sillä voimmakkaat tanniinit vaativat kaverikseen usein jotain proteinipitoista.

Meillä etanoiden kanssa oli italialainen Pinot Grigio St. Magdalena, 13,37 euroa. Rapsakka, hapokas ja omenainen valkkari on todella hyvää, mutta etanat olisivat vaatineet kaverikseen ehkä jotain hitusen hedelmäisempää. Edelliskerralla viini oli kuitenkin ihan elementissään parsan, nieriän ja sitruunavoin kanssa. Kuten nokkelimmat saattoivat jo ehkä arvata, Pinot Grigio on sama tumma rypäle kuin Pinot Gris. Pinot Griseistä itselläni ei ole mitään kovin selkeää mielikuvaa, rypäle kun on altis terroirin, eli maaperän ja ilmaston vaihtelulle.

 

pinotgrisalko.jpg

Koti Ruoka ja juoma

Itämaista tunnelmaa

kungfu1.jpg

kungfu2.jpg

kungfu3.jpg

blossa2.jpg

blossa.jpg

Olen selkeäsi vähän late bloomer trendien ja kausimakujen suhteen. Tänään pärähti käyntiin viimeinen viikko ennen kandin palautusta ja muutama viimeinen päivä on mennyt stressin aiheuttamista vatsakrampeista kärsiessä. Torstai-ilta, tuo opiskelijan lauantai oli siis syytä pyhittää rentoutumiselle lasilla viiniä, sillä avocadopastalla  ja tilkalla glögiä.

Paljon hehkutettu ja uuden mäyristutun suosittelema Kungfu Girl, 14,98 euroa, Washington Statesta oli oikeastaan aika hyvää! Tämä 100 prosenttinen riesling on Alkon kuvailun mukaan erittäin hapokasta, mutta koska se on puolikuivaa, sokeri pyöristää happoja mukavasti. Kukkeaa, päärynäistä ja limettistä. Tällä paletilla jäi harmiksi mineraalit maistamatta sokerien alta. Ellen tietäisi paremmin, arvaisin, että lasissa olisi joku Alsacesta tuleva rapsakan Rislingin, pehmeän Sylvanerin ja kukkean Gewürztraminerin sekoitus. Avocadopastan kanssa meni ihan kivasti, mutta varmasti vielä paremmin sushin tai muun itämaisen ruoan kanssa. 

Avocadopasta oli ihan hyvää, ihan mukava arkiruoka, jota kannattaa kokeilla, jos onnistuu löytämään kohtuuhintaisia ja kypsiä avocadoja täältä Kehä III:n ulkopuolelta. 

Jälkkäriksi maistui joskus aikoja sitten Tommi K:n mainitsema Blossa ja cantuccinit -yhdistelmä. Mukavan hapan, mutta tarpeeksi mausteinen Blossa 12, 12,48 euroa, sopi tälläiselle makean ja kuuman viinan vihaajalle just hyvin, vaikka glögissä tuoksuikin alkoholi aika voimakkaasti. Blossassa maistuu itämainen sitruksisuus ja inkivääri, mutta on italialaisten cantuccinien kanssa ekstrahyvää!

 

P.S. Kungfu Girl toimi seuraavanakin päivänä hyvin limellä, kalakastikkeella ja yrteillä maustetun lasinuudelisalaatin ja keltaisen butternut-curryn kanssa. Mums.

kungfualko.jpg

blossaalko.jpg

Kuvat: Alko

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Suosittelen