Méthode traditionnelle viidessä minuutissa

kuvankaappaus_2012-11-22_kello_19.04.19.png

Tiedätkö, miten samppanjaa tai samppanjamenetelmällä tehtyjä kuohuviinejä valmistetaan?

Törmäsin tänään Veuve-Clicquotin sivuilla tähän huippusulkkuun animaatioon, joka selittää koko homman köynösten harventamisesta etiketin liimaamiseen.

Omasta mielestäni paljon parempi tapa tehdä vaikutus ystäviin, kuin Moët & Chandonin föbössä hehkutettu kultaisella kuorella koristellun vakiomoëtin tilaaminen Tigerissa.

 

Kuva: Veuve-Clicquot

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen

Cabernet Sauvignon ( by Bogle Vinyards)

 

clare_valley_cabernet_sauvignon2.jpg

Vähän aikaa sitten esitin toiveen, josko juotaisiin joskus ihan 100% Cabernet Sauvignonia, yleensä kun tulee juotua jotain, missä Cabernet Sauvignon on vain tarinalle ryhtiä ja umphia antava sivujuoni.

Kalifornialaista Bogle Vinyardsin Cabernet Sauvignonia, 15,16 euroa, on tosin höystetty 17 prosentila pehmeyttä antavaa Merlotia ja kahdella prosentilla Petit Verdota, mutta tunnistettava Cabernet Sauvignon se on silti.

Mausteinen, tanniininen, tumman täyteläinen, tamminen ja hieman yrttinen viini meni kyllä heti suositeltavien listalle. Yrttisyys pitikin ihan googlata, Cabernet Sauvignonissa kun on usein mintun ja eukalyptyksen aromeja, joka selittää Alkon luonnehdintaa havuisesta viinistä. 

Kolmeen sanaan tiivistettynä Bogle on old school pihvipunkku, joten jäi vähän harmittamaan, että perjantailaiskuuksissa tuli tehtyä 20 minuutin vakiolöllöilyruokaa,  kuminalihapullia ja hedelmäcouscousta, josta ei todellakaan ollut vastaparia intensiiviselle Boglelle. 

 

 

 

bogle.jpg

 

 

Kuvat: Alko ja Wikipedia

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen