Ei tarvitse kokeilla ikinä: Vispattu Sour

hyi.jpg

IMG_3229.jpg

lemoniii.jpg

Totaaa…. taisin jossain vaiheessa miettiä, että soureita voisi valmistaa vispaamalla. Juuei. Lähdin soitellen sotaan, heitin viskit, sitruunat, siirapit ja munanvalkuaiset kulhoon ja pistin vispaten. Ekan kiekan jälkeen heitin vähän jäitä sekaan, lisää sekoittelua ja koko roska lasiin.

Liemet ei menneet oikein mitenkään sekaisin ja munanvalkuainen muodosti ällöttävän sammakonkutuvaahdon, eikä sellaista ihanaa pehmeää pilveä drinkin pintaan. Eli kantsii hankkia sheikkeri ja jos sellainen on hyllyssä niin myös pidättäytyä siinä 🙂

Tästä ei ihan saanut marsipaanit mankelissa -tason läppää, mutta onko kellekkään muulle sattunut jotain hassuja kömmähdyksiä keittiössä? 

 

Koti Ruoka ja juoma

Viikon rypäle: Sangiovese

Montalcino_002.jpg

Sangiovese (sanchjoveese) on kotoisin Italian Toscanasta ja sitä käytetään toscanalaisten (Chianti, Brunello di Montalcino, Vino Nobile de Montepulciano) lisäksi myös monissa muissa italialaisissa viineissä. Viljelyksiä on kuitenkin hyvin vähän Italian ulkopuolella. Sangiovese on herkkä maaperän, ilmaston ja valmistusmenetelmien vaikutuksille, joten siitä saadaan aikaan monenlaista viiniä keskiäyteläisestä tuhtiin. Useasti viiniin lisätään myös kansainvälisiä rypäleitä, kuten Merlota tai Cabernet Sauvignonia.

Sangiovesen dominoiville viineille on kuitenkin yhteistä voimakas tanniinisuus sekä hapokkuus ja kirsikkainen maku. Muuten viineille tyypillisiä aromeja ovat tummat luumut, yrtit, mansikka ja ”rustiikkisuus”, joka on yhdistelmä maamaisia ja tallimaisia hajuja. Myöskään tee ei ole aromina vieras ja useasti tapahtuva tammikypsytys tuo mausteisia vivahteita viiniin.

Hyviä ruokia Sangiovesestä tehtyjen viinien kanssa ovat viinin intensiteetistä riippuen pizza, tomaattipasta, tomaatti-mozzarellasalaatti ja erilaiset pihvit. Täydellisiä viinejä siis syksyisiin koti-iltoihin. 

Koti Ruoka ja juoma